INTERIØR

Dansk designbrand genskabt!

Nanna Svendsen genskabte sidste år sin morfars gamle møbeldesign under navnet Intarsia. I 1948 stiftede snedker og møbeldesigner Jørgen Aakjær Jørgensen og hans kone Lis Aakjær virksomheden Møbelintarsia. Møbelintarsia blev hurtigt en ret god familievirksomhed og størstedelen af møblerne blev designet af Jørgen selv. Møbelintarsia blev solgt til store dele af verden og bliver stadig solgt til høje priser på auktion i ind- og udland.

I dag har barnebarnet Nanna genskabt møbeldesignet med en lille ændring i navnet: Intarsia Furniture, hvilket gør det lidt mere mundret internationalt:-). Nanna har viet sit liv til at opkøbe hendes morfars gamle møbler for at kunne genskabe hans design, og reproducerer det med samme unikke håndværksteknik som hendes morfar.

“At der ikke har været tegninger af møblerne, har betydet et stort og krævende arbejde for at relancere møblerne, da jeg har måtte sætte mig ind i min morfars univers og prøve at tænke som ham”, udtaler Nanna Aakjær Svendsen.

Kollektionen består i dag af fem forskellige møbler, men Jørgen Aakjærs livsværk strækker sig langt udover dette. “Faktisk bliver vi stadig ved med at opdage nye modeller og designs, som vi har store planer om at relancere i den nærmeste fremtid”, fortæller Nanna Aakjær Svendsen. Det er primært sofa- og sideborde der findes i den nuværende kollektion, med undtagelse af denne smukke taburet designet af Jørgen til hans kone, da de manglede et smukt og komfortabelt møbel i parrets entré. Skamlen er nu relanceret i en moderne udgave, der fås i hvidoliret eg, røget eg og naturolieret eg. .

Intarsia er betegnelsen på en håndværksteknik lavet som en mosaik, oftest af små stykker forskelligfarvet træ indlagt i en overflade, så der dannes mønstre på møbler – som det ses på sidebordet ‘Heart Table’ fra kollektionen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply