Mad

Opskrift: RISOTTO MED KULMULE

Min skønne ven og kollega; Søren Staun har netop udgivet endnu en kogebog, denne gang en kogebog med masser af lækre Rabarber-opskrifter. Søren har eksperimenteret med rabarber, og det er altså ikke kun desserter, det er også nye og klassiske middagsretter som koteletter i fad, drinks som Dark & Stormy (Light & Stormy), rabarbersnitter, risotto, banabrød og meget meget mere…

Jeg har fået lov at bringe nogle af opskrifterne her! Prøv dem og overvej evt. om du skal investere i den nye kogebog; ‘Rabarber’- Den kan købes for 199 kr. hos Bog & Idé og Coop.

Min livret, eller en af mine MANGE liveretter er risotto, og den her er fuldstændig fantastisk.

RISOTTO MED KULMULE

4 kulmule-fileter
5 stængler rabarber
2 løg
6 dl arborio-ris
1 dl olivenolie
2 dl hvidvin
ca. 1ó l grøntsagsbouillon
75 g smør
80 g revet parmesan
salt og peber
lidt frisk persille

Rabarberne skæres over i to på den lange led – eller i flere, hvis
stænglerne er tykke. Smør et fad med olivenolie, kom rabarberne i,
dryp med lidt olivenolie og giv et drys salt. Bages ved 200 °C i 25
minutter.

Løgene snittes i små tern. Steg løg og ris i olien under omrøring i
en stor pande, til risene bliver klare. Hæld vinen ved og steg under
omrøring, til væsken er væk. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Vent
indtil væsken er væk, før du tilføjer mere. Steges i 20 minutter under
konstant omrøring. Smør, parmesan og rabarber tilføjes til sidst og
røres forsigtigt med rundt.

Kulmulerne snittes et par gange på skindsiden og steges ved god
varme i lidt olie med skindsiden nedad i 2-3 minutter. Skru derefter
ned for varmen og steg videre, til kødet er blevet hvidt. Kom lidt
smør på panden, lad det bruse op og steg fisken på den anden side i
10 sekunder. Krydr med salt og peber.

Giv til sidst retten et drys persille.


Foto og opskrifter af Søren Staun fra kogebogen: ‘Rabarber’

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply