Opskrift: Rabarbergin og Light & Stormy

Min skønne ven og kollega; Søren Staun har netop udgivet endnu en kogebog, denne gang en kogebog med masser af lækre Rabarber-opskrifter. Søren har eksperimenteret med rabarber, og det er altså ikke kun desserter, det er også nye og klassiske middagsretter som koteletter i fad, drinks som Dark & Stormy (Light & Stormy), rabarbersnitter, risotto, banabrød og meget meget mere…

Jeg har fået lov at bringe nogle af opskrifterne her! Jeg har også fået lov at give 20% i rabat OG fri fragt på bestilling af kogebogen. Tast koden: ‘sommerrabat’ når du bestiller, så bliver rabatten automatisk trukket fra. Du kan købe via dette link

RABARBER-GIN

1 flaske à 700 ml
1 kg rabarber
450 g sukker
700 ml gin
evt. 1 tsk atamon
Vask rabarberne og skær dem i mindre stykker på ca. 4 cm. Kom
dem i et skoldet, evt. atamon-skyllet glas sammen med sukkeret og
sæt glasset på køl i 24 timer.
Efter 24 timer tilsættes gin. Lad glasset stå mørk og koldt i 4 uger,
inden ginen sies og hældes på flaske.
Den første uge rystes glasset godt igennem minimum 1 gang om
dagen.

LIGHT & STORMY

5 cl rabarber-gin
1 cl limesaft
10 cl gingerbeer
is
Fyld først glasset med is og tilsæt derefter rabarbergin, limesaft og
gingerbeer.

Foto og opskrifter af Søren Staun fra kogebogen: ‘Rabarber’

Leave a Comment

Email (will not be published)