Opskrift: TÆRTE MED BAGT RABARBER

Min skønne ven og kollega; Søren Staun har netop udgivet endnu en kogebog, denne gang en lækker kogebog med masser af lækre Rabarber-opskrifter. Søren har eksperimenteret med rabarber og det er altså ikke kun desserter, det er også nye og klassiske middagsretter som koteletter i fad, drinks som Dark & Stormy (Light & Stormy), rabarbersnitter og meget meget mere…

Jeg har fået lov at bringe nogle af opskrifterne her! Prøv dem og overvej evt. om du skal investere i den nye kogebog; ‘Rabarber’- Den kan købes for 199 kr. hos Bog & Idé og Coop.

TÆRTE MED BAGT RABARBER

DEJ
200 g mel
2 spsk flormelis
120 g koldt smør
ca. 3 spsk vand

RABARBER
280 g rabarber
saften fra 1 appelsin
50 g rørsukker

CREME
1 vaniljestang
30 g sukker
2 æggeblommer
10 g majsstivelse
2 dl mælk
1 dl fløde

Mel og flormelis blandes sammen. Smørret skæres i små tern og
smuldres i melet, indtil det har en grynet konsistens. Tilsæt vandet og
ælt kort sammen til en dej. Stil på køl i mindst 4 timer – gerne natten
over. Blindbages i en tærteform på 25 cm i diameter i ca. 15-20 minutter
ved 200 °C.

Rabarberne skæres ud i mindre stykker, kommes i et fad og pensles
med appelsinsaft og sukker. Bages ved 180 °C i 10 minutter, til de er
møre, men stadig holder formen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med sukkeret.
Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og
vaniljestangen bringes i kog. Tag stangen op og kom æggeblandingen
i. Varm det op og tag det af varmen, når det tykner. Sæt på køl.

Pisk fløde og bland det med den kolde creme. Kom cremen i bunden
af den afkølede tærtedej og top med rabarber – du vælger selv, hvor
kunstnerisk det skal være. Pynt evt. med rød skovsyre og mynte.

_

Foto og opskrift af Søren Staun, fra kogebogen: ‘Rabarber’

Leave a Comment

Email (will not be published)