INTERIØR Uncategorized

GUIDE: En skøn dag i København

Dette indlæg skulle egentlig have været oppe i går morges, så du kunne blive inspireret til at bruge lørdagen i København, men altså så gik der total lørdags-hygge i den. Wilfred og jeg kastede os over et større puslespil, vi læste bøger og spillede PlayStation og jeg kom ikke til computeren. Men nu er det jo ikke fordi, at denne inspiration ikke kan anvendes andre dage, der kommer endnu en lørdag før vi ved af det, og så er der jo også en del af jer, der har vinterferie.

Tanken var at fortælle lidt om, hvad jeg ville bruge min lørdag på i København og dermed inspirere videre til dig. Så her kommer min opskrift på en perfekt dag i København disse dage…

BRUNCH

&TRADTION CORUTYARD

Jeg ville starte formiddagen i &Tradition Courtyard i Kronprinsessegade 4. Her ville jeg spise en rigtig lækker morgenmad og drikke en kop god kaffe med en veninde eller min kæreste. Jeg har været der nogle gange, og det er lækker mad, ikke for tung, men sund og spændende. Stedet er gemt lidt væk inde i gården, så man er tilbagetrukket fra byens puls, og man er omgivet er noget af det lækreste dansk design har at byde på. Du har mulighed for at se og anvende &Traditions smukke møbler og blive inspireret til nyt i dit eget hjem.

SHOPPING FASHION & INTERIOR

Efter en god morgenmad smutter vi i Møntergade og selvfølgelig skal vi lige ind i Gubi… –altså bare fordi det er en af de smukkeste og mest inspirerende designbutikker i København.

Når vi har fået fyldt op på interiør- og møbelinspirationskontoen, skal vi lige et smut ind i nabobutikken; Rabens Saloner, min yndlingstøjbutik. Rabens Saloner er ligesom Gubi noget af en oplevelse i butiksindretning og stemning, og tøjet på stativerne er bestemt heller ikke noget, jeg siger nej til.

KULTUR

Så nu er morgenmaden overstået, der er blevet kigget interiør og fashion, så nu er det på tide med lidt kultur ikke? Lige nu er der en fantastisk udstilling hos Royal Copenhagen af en af mine yndlingskunstnere; Cathrine Raben Davidsen.

Jeg var med til ferniseringen, men jeg kan godt klare et besøg mere. Udstillingen hedder: TOTEM og den er resultatet af et samarbejde mellem Cathrine Raben Davidsen og Royal Copenhagen. Vi kender hende primært for hendes smukke, dystre og stemningsfulde malerier, men nu har hun altså kaste sig over keramik. Hvis man kender Cathrine Raben Davidsens udtryk, så er det fascinerende at se, hvordan hun har fået overført sin helt tydelige kunstneriske DNA til Keramik. Hendes typiske farvesammensætninger og dystre univers er som gledet ned fra lærredet og direkte ind i smukke formfuldendte vaser og kander.

Udstillingen er resultatet af et to-årigt samarbejde mellem Cathrine Raben Davidsen og Royal Copenhagen, som primært har fundet sted i Royal Copenhagens fabrik i Glostrup. Her har Cathrine i tæt samarbejde udviklet formgivninger, glaseringer og brændinger. Der er masser af historie, kultur, religioner og ritualer fra både mexicansk terrakotta, dansk bronzealder og tysk Bartmann- keramik fra det 16. og 17. århundrede, som har været inspiration til denne udstilling. Den er meget imponerende og virkelig et besøg værd.

FROKOST

Vi slutter af hos Louise Roe Gallery, i Vognmagergade 9. Louise Roe åbnede for nyligt butik og café – et galleri af interiør, både hendes eget design (som jo er så lækkert) og design hun selv har kurrateret fra andre dygtige designere. Du finder også enkelte livsstilsprodukter som cremer, smykker og magasiner. Shop i butikken eller sæt dig i caféen. Spis et let måltid og nyd en rigtig god kop kaffe. Sæt dig evt. i vinduet og nyd at kigge ud på de travle forbipasserende, eller sæt dig omkring et af de store smukke runde borde og kig dig omrking.

Det var min opskrift på en rigtig god og hyggelig dag i København, hvor du både får en på mad-opleveren, interiør-opleveren, kunst-opleveren og fashion-opleveren. God fornøjelse!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply