Soveværelse (Bedroom) Uncategorized

Sådan løste vi skabsudfordring

Da vi flyttede ind i vores lejlighed havde vi en stor udfordring i forhold til, hvor vi skulle placere klædeskabe. Lejligheden er stor, der er to reelle soveværelser med store skabsvægge, et lille ekstra værelse og tre stuer en suite. Med 3 børn, blev det hurtigt oplagt, at vi to den tredje stue til vores soveværelse. Det er et rum i en fin størrelse, men med 4 vægge hvoraf tre af væggene var “optaget” af enten vinduer, dobbeltdøre og alm. dør havde vi kun en væg at gøre godt med, jo mindre vi ville have sengen stående med gavlen op mod vinduet, og det ønskede vi ikke.

Vi søgte en skabsløsning der “kravlede” over sengen, som du kan se på billedet. Men sådan et skab er ret umuligt at finde, i hvert fald inden for vores økonomi. Udfordringen lå ikke i de høje skabe, men i de skabe, der hænger over sengen. Man kan i princippet ikke få overskabe som klædeskabe. Vi havde brug for en “færdig” løsning, da vi ikke ønskede at bygge selv (manglende skills ;-)) og de tilbud vi havde fået fra diverse tømre og Ikea-hacking firmaer, var alt for dyre i forholdt til, hvad vi ville give for skabe i en lejelejlighed. Det tog os langtid at knække koden, indtil vi tænkte lidt ud af boksen. Vi endte med at droppe tanken om at finde deciderede klædeskabe og begyndte at kigge på køkkenskabe i stedet. IKEAs METOD køkkensystem blev løsningen! Med køkkensystemet kunne vi få overskabe og vælge “indmad” præcis efter vores behov, og vi fik endda præcis de låger som vi drømte om.

Resultatet er vi super glade for, det fungerer bare og så er det altså lidt hyggeligt at ligge der i det lille indhak. Viewet gennem de to stuer indtil vores soveværelse spillede også en rolle, det skulle se lækkert ud, da vi ved, at vi sjældent vil lukke døren til soveværelset. Det er nemlig ret lækkert at have tre rum på stribe, det giver følelsen af liv og rummelighed. Vores soveværelse er blevet et rum, der er en del af hverdagslivet. Det bruges mere end man typisk bruger et soveværelse. Man kan sagtens ligge på sengen og spille iPad, mens nogen sidder ved spisebordet og en anden i sofaen, så man er på en eller anden måde i samme rum meget af tiden.

Indersiden af skabene var kedelige og hvide, så dem har jeg tapetseret med tapet fra MP Tapeter. Det lille væghængte bord er genialt til vore løsning, her er nemlig lampe, hylde og ladestation i ét. Lampen er fra Frandsen Lighting, og kan købes hos ILVA.

Denne skabsløsning fra IKEA, inkl. låger og “indmad” har kostet ca. 12.000 kr. det er omkring 20.000 billigere end det billigste tilbud vi fik udefra.

Hvis du ønsker rådgivning til indretning og løsninger til udfordringer som denne, så husk at jeg tilbyder at komme forbi dig og give 2 timers rådgivning. Send sms til: 51605222

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Janne
  januar 12, 2019 at 10:26

  Så pænt, formoder siderne med tapetet er glatte er det ikke svært at få det op (jeg tør ikke tapsere).
  Hvor er guldspejlet fra? Sådan et mangler jeg?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   januar 13, 2019 at 14:45

   Hej Janne

   Jo det er lidt svært at få de glatte flader til at binde. Jeg sleb de glatte sider så de blev lidt ru i det. Du skal endelig ikke være bange for at tapetsere, det er blevet meget lettere i dag at tapetsere end for 20 år siden, desværre hænger det der dårlige ry om at det er svært godt fast. Der er mange der ikke tør, men det er altså sket ikke så svært.

   Guldspejlet kan jeg ikke svare på hvor kommer fra. Det er et jeg for 20 år siden slæbte hjem fra en butik jeg arbejdede i. Det har været hos mig i mange år:-)

   Kh. Malene

 • Reply
  Anne-Sofie Poulsen
  juni 4, 2020 at 18:39

  Hej Malene
  Så smukt skab – hvor dybe er jeres skabe?
  Kh Sofie

 • Reply
  Thea
  december 17, 2020 at 13:10

  Hej Malene.
  Sikke en flot løsning!
  Har i bøjlestænger i højskabene? Og hvis I har, hvordan har designet det i et køkkenskab?

  Mvh Thea

  • Reply
   Malene Marie Møller
   december 20, 2020 at 11:32

   Hej Thea

   Ja vi har både bøjle stænker og skuffer inde i skabene, det kan man godt i Ikeas køkkenskabe. Vi satte os ned sammen med Ikea og fortalte om vores behov og så sammesatte vi denne løsning både med bøjlestænger og skuffer 🙂

   Kh. Malene

Leave a Reply