Jul (X-mas) Uncategorized

Julepynt på dørene

En super simpel måde at pynte op til jul på er at hænge julepynt på dørhåndtagene. Brug kugler der ikke er i glas, klokker, hjerter, grandkviste med et lille bånd om, eller andet der egner sig. Det tager ikke mange minutter, og det pynter mere end man tror.

Jeg har hængt håndlavede og håndmalede julekugler fra Indien på mine håndtag her hjemme. Kuglerne er utrolig smukke og så er den bæredygtige, og giver et lækkert etnisk, boheme-udtryk. Købt hos Sissel Edelbo

At hænge en dims på dørhåndtaget tager to sekunder, og hvis man ikke er til den helt store larmende omgang julepynt, er dette en simpel og fin idé. Udover kugler har jeg også hængt små kvaste fra Nordstjerne på dørene både alene og sammen med kuglerne. Kvasterne kan godt hænge her året rundt, de er ikke så julede, men så snart der kommer julepynt op i stuerne, fremstår de mere julet.

Nordstjerne laver også papirpynt og det er jeg stor fan af. De her smukke papirornamenter er udstyret med en magnet så de let kan klappes sammen og bruges igen og igen. De er perfekte på døren, eller sammen med en grankvist på døren, på juletræet, en gren i en vase eller som pynt på julegaverne. Jeg bruger dem allevegne.

Jeg kan så godt lide, når man hurtigt lige kan bikse noget sammen som er dekorativt og let. Jeg har lidt svært ved at finde tiden disse dage til at sidde og nusse længe over en dekoration, men jeg sætter stor pris på, at her er pyntet op. Hoveddøren skal også pyntes, der skal skabes julestemning allerede på døretrinet, så i år biksede jeg lynhurtigt en dekoration på døren sammen. En porcelænskugle fra Lyngby Porcelæn, et papir-ornaament fra Nordstjerne og guldpynt fra Georg Jensen Living bundet fast på en grandusk bundet med et velourbånd, udgør vores pynt på hoveddøren i år.

Sidste men meget vigtige julepynt er dette hjemmelavede pynt af min far som engel. Min far døde da jeg var barn midt i december, så det er rart at have ham omkring mig som en smilende engel i en måned, der får midt vedkommende både er hyggelig, smuk og varm, men også byder på lidt ekstra savn.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sissel
    december 8, 2018 at 18:58

    Hvis bare man ikke havde (små) børn….. 😀

    / sisselsolsort.dk

Leave a Reply