Ceramics Kunst

NEWS: Kähler skaber kunst

C H A R A C T E R

by Malene Bjelke for Kähler Design


‘Drømmeren’

Kähler tager atter fat om deres designarv og dykker ned i det mere håndskabte og kunstneriske. Kähler har gennem deres lange historie arbejdet med mange dygtige kunstnere og har tidligere skabt fine figurer. Til efteråret kan du derfor opleve en helt ny og meget kunstnerisk kollektion fra Kähler, som i samarbejde med billedhugger Malene Bjelke har skabt en meget meget fin håndfuld skulpturer. Med denne kollektion ‘Character’ griber Kähler ikke blot fast i deres designarv, de griber også fast i en stor tendens som vi oplever lige nu, hvor vi skal til at have masser af skønne håndlavede skulpturer ind i boligen igen.

‘Eventyreren’

Tendensen peger meget på håndlavede skulpturer og i særlig grad skulpturer af mennesker og kroppe, så man må sige at Kähler følger med og udvikler sig med tiden. Skulpturerne som Malene Bjelke har skabt, er uglaserede, hvilket gør dem meget stemningsfulde og poetiske.

‘Den reflekterende’

I den fine kollektion finder vi 5 figurer, der alle fem udtrykker forskellige personligheder, og de er derfor kaldt 5 forskellige titler som fortæller lidt om hvem de er. Om skabelsen af ‘Character’ fortæller Malene således:

”I arbejdet med figurerne for Kähler har jeg lavet forskellige nedslag i menneskets liv. Under modelleringen fokuserer jeg på de små skævheder. Det er med til at skabe dynamik og afdækker på mystisk vis skønheden.”

 

‘Livsnyderen’

De fem personligheder er tænkt som en opfordring til at tage det lidt med ro og give tid til eftertænksomhed i en travl hverdag. Det er altså fem helt forskellige mennesketyper vi har med at gøre, mennesker der befinder sig forskellige steder i livet fra det nysgerrige barn til den opmærksomme kvinde, fra den reflekterende unge mand til livsnyderen og den drømmende unge pige. Ligesom ingen af os er perfekte som mennesker, indeholder figurerne en rummelighed, da de er kantede, uperfekte og upolerede i deres udtryk og på den måde gengiver de hele skønheden ved at være et helt almindeligt menneske.

‘Den nysgerrige’

Den fine kollektion kommer i handlen til efteråret og kommer til at koste 500 kr. Hvad synes du om dem?

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Irene Kristiansen
    august 16, 2018 at 17:01

    Jamen hvilke skønne figurer! Jeg må absolut have en ……..eller to!!

Leave a Reply