INTERIØR Uncategorized

Jeg behøver efterhånden ikke at rejse mig…

Reklame

Vores hjem er efterhånden sådan skruet sammen, at vi ikke behøver at rejse os, når vi skal slukke lyset, skifte kanal, sætte musik på, sidde op i sengen eller trække gardinerne ned. Jeg føler mig virkelig så majestætlig, som om jeg har en hær af tjenestefolk omkring mig, det er ikke dårligt!

Sidste nye digitale ting hos os er vores gardiner, som styres med en fjernbetjening eller via en app. Man kan naturligvis diskutere hvor nødvendigt det er, at alt er fjernstyret, men i dette tilfælde må jeg indrømme, at det er nødvendigt, og det er drønsmart og jeg elsker det faktisk mere end jeg nogensinde har troet.

Vi bor i stuen og har 3 meter til loftet, vi er afhængige af at få lys ind, men også afhængige af at kunne få lidt privatliv, når vi færdes i vores hjem og her er Duette gardinerne fra Luxaflex geniale. Duette kan nemlig lukke helt og delvist af. Lukkes de delvist får vi stadig lys ind, men skærmer for indsyn. Man kan justere dem til at placere sig lige præcis hvor man vil. Vi har fået motor på fordi det er super smart, men også fordi vi jo ikke kan nå gardinet og trække ned, da vi har så højt til loftet.

Fjernbetjeningen

Luxaflex har designet en lille elegant fjernbetjening som er lige til at gå til. Der er ikke så meget bullshit, alle kan betjene den uden den store vejledning. Fjernbetjeningens form er organisk og fin, så den kan sagtens ligge og flyde uden at være en grim øjenbæ 😉 Den fås i flere farver og jeg har hørt rygter om, at der er en sart pudderfarvet på vej…. ja det er dumt at spørge om den skal ind bag disse vægge, det skal den naturligvis ;-). Der kan kobles 6 gardiner på fjernbetjeningen, så man kan altså styre 6 gardiner på samme tid eller hver for sig og så kan man via den lille hjerte-knap gemme en favorit placering af gardinet, så man ikke behøver at stå og vente med fingeren på stop-knappen til gardinet er der hvor det ønskes.

App’en

Helt gratis kan man downloade Luxaflex’s app: Power View og den er altså genial! Her kan man få overblik over alle rum og se hvor gardinerne er placeret og dermed styre dem på afstand. Man kan lave en masse faste indstillinger, disse kaldes ‘Scener’ og navngive dem som man vil. Vi har f.eks. en der hedder “privatliv” og klikker vi på den, kørere gardinet ned oppefra og placerer sig i bunden af vinduet og ca. en 1/3 op. På den måde kan vi spise aftensmad eller ligge i sofaen og se TV uden man kan se os fra gaden (vi bor jo i stuen).  Man kan sætte ‘Scener’ enkeltvist pr. rum, men man kan altså også koble flere rum sammen og det er smart ved sengetid f.eks. hvor vi blot med et tryk kan klikke på vores ‘scene’: “LUK NED” og så lukker alle gardiner i huset sig på samme tid. Se vores lille film herunder.

Automatisering

Da vi havde besøg af Luxaflex blev vi sat ind i, hvordan det hele fungerede og det er super let at styre. De gennemgik appen med os og viste os, at man også kan sætte sine gardiner automatisk til, så de selv kører op og ned enten ved solopgang og solnedgang. Derudover kan man fra rum til rum selv tidsindstille. Egentlig tænkte jeg, at dette var overflødigt, når nu man har en fjernbetjening, ærligt kunne jeg sket ikke se hvad jeg skulle brug det til. Birgitte fra Luxaflex overbeviste mig dog om, at det faktisk var noget jeg ville blive meget glad for. Hun indstillede et par automatiseringer for mig, så jeg kunne teste det. Jeg må indrømme, at det saft susme er genialt, og Birgitte havde ret, jeg er faktisk super glad for automatiseringerne, som resulterer i, at jeg sjældent selv bruger appen og fjernbetjeningen, da det bare kører af sig selv derudaf. Dvs. at her hjemme kører gardinet i stuen ned  og placerer sig for neden kl. 20.00 så man kan være i fred og stadig få lys ind. Kl. 22.45 lukker alle gardinerne i af sig selv, dog lidt tidligere på ungernes værelser. Kl. 7.00 i hverdagene kører de alle op af sig selv, og ja, så er vores gardin i soveværelse i sommerperioden åbnet i toppen, fordi vi har topvinduet åbent og gerne vil have frisk luft ind om natten. For at vi ikke vågner af solens stråler kl. 05.00, kører gardinet lige præcis på det tidspunkt helt i. Det er simpelthen så fantastisk en luksus. Faktisk er det også smart i ferieperioden, at gardinerne rykker rundt flere gange om dagen, når vi er ude at rejse, så der ser beboeligt ud.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply