Soveværelse (Bedroom)

Hvordan sover du disse varme nætter?

Sponsoreret

SÅDAN FÅR DU EN BEDRE
N A T T E S Ø V N

I samarbejde med Auping har jeg “strikket” et indlæg sammen, som gerne skulle give dig en masse facts og råd til, hvordan du sover bedre. Det har jeg gjort fordi jeg selv er noget af en sovetryne, jeg elsker min seng, og jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er for mit velvære ( og min families… ha ha ha) at jeg har sovet godt 🙂 – Det er oplagt at allierer mig med Auping, fordi Auping gennem 130 år…. ja den er god nok, det er ikke en tastefejl, i hundredetredive år har Auping arbejdet på at skabe de perfekte madrasser og senge, så den erfaring er guld værd.

Den her sommer vi har i år, er jo fuldstændig magisk, det er lige før det er bekymrende ikk? Men vi gider ikke bekymrer os, lad os bare nyde, at vi sætter rekord i år med flest sommerdage. Lige meget hvor jeg er, og hvem jeg taler med så er vejret et stort samtale emne disse måneder. Det er vejret nu ofte i Danmark, men det vi oplever i år, er meget usædvanligt og vi elsker jo at tale om vejret, heldigvis også når det er godt. Til gengæld hører jeg stort set alle nævne, at de har svært ved at sove i varmen. Mange jeg kender har faktisk generelt søvnproblemer og det fik mig til at lave dette indlæg.

Lad os lige starte med den her reklamefilm som Auping blev ret kendte for, hvor det med varme nætter bliver sat lidt på spidsen…. måske husker du den?

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zVXo6rI6RBU” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

HOT  HOT  HOT
TEMPERATURREUGLERING

Det særlige ved Auping er spiralnetsbunden som pga. spiralnettet har 80 pct. luftgennemstrømning, og det giver den bedste ventilation på markedet.  Madrasserne er bygget op af et ventilerende 3D-net, hvilket også giver optimal luftgennemstrømning. Derudover har madrasserne også en indbygget topmadras af latex med ventilationshuller. Jeg har selv Vivo-madrassen, der har et betræk / en indbygget topmadras af temperaturregulerende materiale, samme materiale som  NIKE og Adidas producerer sportstøj af! Desuden har næsten alle af Aupings madrasser 5 komfort zoner, en støttende skulderzone og en blød hoftezone. Jeg har aldrig sovet bedre, og det siger jeg med hånden på hjertet. Før jeg fik min Auping seng, stod jeg meget tidligt op, jeg kunne ikke holde ud at ligge i min seng længere end 6 timer, i dag sover jeg længe, nogle gange helt til kl. 9.00/10.00, det er altså dejligt. Jeg har heller intet problem med søvnløse varme nætter som jeg ved mange af jer døjer med lige nu.

 

SÅDAN OPTIMERE DU DIN NATTESØVN

Vi bruger ca. en tredjedel af vores liv på at sove. Behovet for søvn er et af kroppens basale behov ligesom behovet for mad og drikke. Uden søvn kan vi ikke fungere. Søvn er altså meget vigtigt. Det er individuelt, hvor meget søvn vi har brug for. Generelt har vi brug for mellem 7 og 9 timer. Søvnkvaliteten er naturligvis også vigtig. Her skal du få de allerbedste tips fra Auping, som giver dig en meget bedre nattesøvn:

 • Regelmæssighed er vigtigt for at opnå en god nattesøvn.
 • Sørg for at have en komfortabel madras og seng.
 • Fysisk aktivitet om dagen, frisk luft og dagslys giver en bedre søvn om natten.

Slap af, før du går i seng

 • Personer, der sover dårligt, har ofte en højere hjerneaktivitet både om dagen og om natten end personer, der sover godt. For dem er det vigtigt at skrue ned for hjerneaktiviteten. Det kan du gøre ved at afsætte tid til at lave “ingenting”, før du går i seng.
 • Du sover bedre, hvis du er faldet mentalt til ro, før du lægger dig til at sove. Det frarådes at deltage i sene møder eller dyrke sport, lige før du går i seng. Slap af med et varmt bad, en god bog eller eventuelt meditation.
 • Prøv at skubbe alle bekymringer ud af hovedet, når du går i seng. Hvis tankerne bliver ved at køre rundt, så skriv dem ned på et stykke papir.

Musik før sengetid

Musik kan påvirke din sindstilstand i positiv retning og er derfor godt at slappe af til før sengetid. Flere undersøgelser med forskellige forsøgspersoner har vist, at rolig musik, f.eks. jazz og klassisk musik, giver en bedre søvn, en lavere puls og et roligere åndedræt – og at det også fik testpersonerne til at fungere bedre om dagen.

Mad, drikke og rygning før sengetid

Vores madvaner og livsstil har en stor indflydelse på vores søvnadfærd og evne til at falde i søvn.

 • Alkohol. Vær mådeholden med alkohol. En lille mængde før sengetid, f.eks. et glas rødvin, kan gøre det lettere at falde i søvn (den gode, gamle “godnatdrink”), men for meget alkohol giver en mere urolig søvn, hvor du vågner oftere.
 • Koffein. Koffeinholdige drikke som kaffe, sort te og cola kan virke forstyrrende på søvnen. Koffeinens indvirkning på søvnen er i øvrigt meget individuel – nogle mærker slet ingen forskel, mens andre har vanskeligere ved at sove.
 • Mad. Du bør ikke spise for sent om aftenen. Når maven er meget fyldt, er kroppen på overarbejde for at fordøje maden, og du sover derfor mindre afslappet. Det betyder ikke, at du skal gå sulten i seng – vælg i stedet et let måltid eller en snack og et glas varm mælk, højst 200 kilokalorier i alt.
 • Rygning. Alle ved, at rygning er sundhedsskadeligt, så det er under alle omstændigheder klogt at holde op med at ryge. Nikotin øger blodtrykket og pulsen og stimulerer hjernefunktionen, så det er sværere at falde i søvn.
 • Væske. Drik tilstrækkeligt før sengetid, så du ikke går tørstig i seng. Drikker du for meget, kan det naturligvis også betyde, at du vågner, fordi du skal på toilettet.

INDRETNINGEN

Skab et godt sovemiljø​
Din sindsstemning, lige før du lægger dig til at sove, er afgørende for din nattesøvn. Her har atmosfæren i dit soveværelse stor betydning. Soveværelset skal helst signalere ro og afslapning. Fjern derfor alt, hvad der skaber uro, f.eks. tøj, der ligger og flyder, og ting, der vedrører arbejde. Hvis det er muligt, så undgå overflødige møbler i soveværelset og for alt i verden undgå at have arbejdsplads i dit soveværelse.

Belysningen i soveværelset
Din krop forbinder stærkt lys med at være aktiv og dæmpet belysning med at sove. Hvis du har for vane at læse i sengen om aftenen, er det derfor godt at bruge en læselampe, der afgiver et varmt lys. Det fremmer produktionen af søvnhormonet melatonin og er derfor særlig velegnet til soveværelset. Prøv at indrette belysningen, så der falder skygger på gulve og vægge. Skygger skaber liv i rummet og får det til at se mindre struktureret ud. Det stimulerer fantasien og giver ro og afslapning.

Lysets betydning for opvågningen
Det er vigtigt, at du vågner på den rigtige måde, da det er afgørende for din opfattelse af, hvor godt du har sovet. Hvis du har haft svært ved at vågne, kan du have den følelse, at du har sovet meget dårligt om natten. Videnskabelige undersøgelser viser, at en gradvist tiltagende lysstyrke om morgenen har en positiv indflydelse og gør os mindre søvnige i løbet af dagen. Årsagen er sandsynligvis, at det gradvist tiltagende lys gør søvnen mindre intens, så du vågner af en lettere søvnfase.  At blive vækket af et vækkeur kombineret med gradvist tiltagende lys er mere behageligt end at blive vækket af et vækkeur alene.

 

Jeg ønsker dig oprigtigt bedre nætter med masser af kvalitetssøvn, og jeg håber, at indlægget her kan hjælpe dig! Du ønskes en dejlig søndag, og så slutter jeg af med den her film, som jeg synes er super godt lavet og som også lige minder dig om, at Auping ikke kun laver temperaturregulerende senge, men også dyner og puder. Lad os tag en lurer på bryllupsnatten mellem det her helt perfekte nygifte par… det er sjovt 😉

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply