Mad Produkt og design (Interior design) Uncategorized

Den bedste iskaffe

Sponsoreret – Jeg har indgået et samarbejde med Bodum, fordi jeg er vild med deres produkter og jeg så gerne vil slå fast, at Bodum er et bæredygtigt og ansvarsfuldt brand, hvor fokus på ‘Make taste – not waste’ er det største drive og det vigtigste barometer for alt hvad de foretagers sig gennem både produktion og hos forbrugeren –Det er vigtig info! Nå ja…. Og så vil jeg gerne slå et slag for Bodums lækre slow brew bryggemetode”

 

I S K A F F E

Hold nu op hvor er vi bare heldige med vejret var? Hele landet emmer af lækre summervibes og alle mine kjoler i skabet er blevet luftet. Jeg elsker, at det bare forsætter med at være varmt og solrigt. Det er dog nogle meget varme dage på kontoret og vi kommer altså engang imellem til at sukke og klage lidt over varmen, dog altid med dårlig samvittighed, for vi gider jo ikke alternativet vel?

I denne varme har man brug for at blive kølet ned og det kan man selvfølgelig gøre på mange måder – en af mine yndlings måder er at drikke en hulens masse iskaffe. Jeg har længe afprøvet forskellige opskrifter og ledt efter den der rigtig RIGTIG gode kop kaffe, som er let at lave. Nu har jeg så fundet et produkt, der er ikke alene er super smart, men også laver den bedste iskaffe – Jeg er blevet helt afhængig 🙂

Bodum har nemlig en skaffe-brygger…. har du nogensinde hørt om sådan en? Det havde jeg ikke. Jeg har testet den med den helt rigtige opskrift og det bliver så god kaffe! Her skal du få opskriften.

OPSKRIFT
I S K A F F E

Hæld 16 spsk. (brug en kaffemåleske) grovkværnet kaffe i kanden –  (brug friskkværnet kaffe for det bedste resultat)

Fyld kanden op med koldt vand og læg låget på. Stil den på køl og lad den trække i 12-24 timer. Når den er klar tages låget af og French presseren sættes på, klar til at presse kaffegrumset i bund. Jeg har allerede fået for vane disse varme dage, at lave en kande om aftenen og sætte den på køl så den er klar når vi er hjemme fra arbejde. Og så vil jeg simpelthen også købe en til kontoret så vi alle kan blive forkælet lidt i varmen.

Fyld isterninger i koppen, hæld den kolde kaffe over, tilsæt sirup og mælk og så har du altså let den bedste (og stærkt vanedannende) kop iskaffe.

Vi er så heldige at have en lille terrasse i lejligheden, så her nydes iskaffen hver dag efter arbejde. Bodums iskaffebrygger kan købes her

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Gitte
  maj 26, 2018 at 11:20

  Kan kun give dig ret. Iskaffe på koldbrygget kaffe er bare BEDST og så nem at lave på din måde – jeg har stået med filter m.v. men må vist finde min Bodum stempelkande frem fra gemmerne 😉

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 3, 2018 at 07:59

   Hej Gitte

   Ja det er altså virkelig et godt resultat, har ikke smagt bedre. Hvis du bruger Bodums klassiske kande, så husk at stemplet ikke må trykkes i bund før der er gået 12-24 timer, kaffen skal have lov at flyde frit. Det er derfor deres kande her til Kold brygget skaffe er smart, den har nemlig et flat låg uden stempel til den første del af processen og så et låg med stemple til den sidste del af processen. 🙂

 • Reply
  Nadia
  juni 2, 2018 at 09:20

  Hvad er forskellen på denne og en alm stempelkande?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 3, 2018 at 07:53

   Hej Nadia
   Kaffen skal trække i 12-24 timer uden at stemplet er trykket i bund, så kaffen kan flyde frit i kanden, derfor følger der et flat låg med uden stempel til den første del af bryggeprocessen. Når de 12-24 timer er gået skifter man låget ud med stemplet og presser i bund. Desuden har selve stemplet på denne kande en silikone kant i stedet for metal.

   Kh. Malene

Leave a Reply