INTERIØR Uncategorized

Perfekt uperfekt…

Sponsoreret

INDUSTIELL vase fra IKEA

Tendensen omkring at indrette sig og særligt, hvad man indretter sig med, har et godt stykke tid peget i en retning af mere autencitet og håndværk. Ordet masseproduktion er sat lidt i skammekrogen, og vi taler alle om, at vi vil have mere bæredygtighed, ærlighed og produkter, der holder. Det er som om, at vi i denne tendens nu har fundet et stabilt leje, der ligger sådan midt imellem. Et leje hvor der er plads til lidt af det hele. Vi kan sagtens få lidt fra begge verdner, for vi må jo nok indrømme, at det er svært at leve et liv uden masseproduktion. Jeg tror de fleste af jer, der læser min blog inklusiv mig selv, ville have ret store udfordringer med at indrette vores hjem, hvis der f.eks. ikke fandtes en IKEA.

IKEA kombinerer nu masseproduceret interiør og møbler, der giver følelsen af at være håndlavede. Det sker i deres nye eksperiment, som er endt ud i en designserie ved navn: INDUSTRIELL. Sammen med den hollandske designer Piet Hein Eek har IKEA udviklet helt nye metoder, der gør det muligt at producere lamper, der ser håndflettede ud, vaser der har bløde kanter og ujævnheder, samt møbler med rå overflader.

Jeg fik i samarbejde med IKEA lov til at kigge kollektionen igennem og vælge et par produkter, som jeg kunne prøve at implementere i min indretning og styling. Bl.a. vasen herover, som jeg altså er endt med at være så glad for. Vasen taler nemlig til følelserne, den er super ærlig i sit udtryk, den er blød og velformet med tilpas mange uperfekte detaljer, der gør, at man bliver nødt til at røre ved den. Denne vase bliver produceret i et antal forskellige forme, så der optræder altså forskelligeheder, præcis som vi kan lide det.

Nu er jeg jo lige flyttet i lejlighed, og jeg har fået en del flere kvadratmeter end jeg er vant til. Når man står der, og skal købe nye møbler til mange steder i hjemmet, så er der en ret stor sandsynlighed for, at hjemmet kommer til at udtrykke sig meget nyt og upersonligt. Det er noget af det værste jeg kan forestille mig. Jeg ønsker at vores hjem skal være personligt, hyggeligt og bære præg af, at vi har boet her i mange år. Det er naturligvis ikke sandheden (vi har kun boet her i halvanden måned), men det betyder noget for at opnå følelsen af at føle sig hjemme. På samme måde er INDUSTRIELLs håndlavede udtryk heller ikke er håndlavet, det er masseproduceret, men det er ikke det det handler om i det her tilfælde, det handler om at få skabt en følelse af personlighed, hjemlighed og hygge. Den følelse er vigtig, og den opnås med alle de krøllede uperfekte detaljer, som børnetegeninger på væggen, den bløde vase med buler osv.

Jeg må sige, at jeg synes IKEA har gjort det ret genialt med den her serie, som stadig kan holde deres eget ”håndværk” intakt (altså masseproduktion), og samtidig imødekomme behovet for det håndlavede og bløde look. Det er ret utroligt, at man kan masseproducere på denne måde. I indlægget her har jeg stylet med vasen, som jeg virkelig er blevet så glad for, og den grå bænk som er stilren at se på. Bænken balancerer perfekt mellem at være synligt masseproduceret og samtidige have en rå overflade, der alligevel liiiiige får én til at overveje om denne bænk nu alligevel ikke er brygget sammen ude i garagen.

Bænken her fås også i en umalet udgave og den kan du enten lade være rå, hvis du er til det naturlige look, ellers er den lige til at male den farve du slev ønsker. Her hos mig står den langs væggen. Den er pæn med et par stakke bøger og en vase, der skaber stemning og så er der stadig plads til at slå sig ned. Samtidig står den klar til lige at trække indtil bordet de dage, hvor vi får gæster og har bruge for ekstra pladser omkring bordet.

Udover de to produkter jeg har valgt at ”lege” med, så er der altså en del andre designs i INDUSTRIELL-serien, som jeg gerne vil fremhæve: Lamperne er altså fine og særligt når de er samlet som en ”familie” og hænger i forskellige højder, over et stort spisebord. Loungestolen med det flettede sæde og stel i krom, er jeg også ret begejstret for – meget smuk og nutidig.

Kig forbi her og tjek INDUSTRIELL ud, jeg gad godt høre hvilke der er dine favoritter?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Frida Marie Bertelsen
  juli 20, 2018 at 09:35

  Hej Malene,
  Hvor er den utroligt flotte fotografi fra?
  Vh,
  Frida

  • Reply
   Malene Marie Møller
   september 20, 2018 at 08:13

   Hej Frida

   Det er mit kæreste eje det print og faktisk er det slet ikke et fotografi men et print af et maleri. Det er fotorealisme så jeg forstår godt du tror det er foto 🙂 Det er malet af Maria Torp, som er fuldstændig fantastisk dygtig, hende skal du tjekke ud.

   Kh. Malene

Leave a Reply