Ceramics

Nye Keramik-darlings spottet på Formland messen #1

 


K E R A M I K

Jeg deltog i Formland messen, og her er det altid lidt spændende at besøge den hal, hvor de nye upcomers står helt spændte og skal vise deres design frem for måske første gang. Keramik-tendensen er bestemt ikke forbigående eller på vej væk, og det var også tydeligt at se, for der stod faktisk en del nye keramikere på Formland. Jeg spottede 6 (for mig) nye firmaer, som hver især talte til mit altid bankende keramikhjerte. Jeg har som sådan ikke nogle preferencer, når det gælder stilretning i keramik. Jeg er vil med det stramme enkle formsprog, det rustikke, det glaserede og det rå. Jeg elsker når man tydeligt kan se der har været hænder inde over processen, men de helt skarpe og formstøbte produkter er jeg lige så vild med. I mit først indlæg fra messen præsenterer jeg jer for 3 ud af 6 interessante keramikere og i løbet af ugen, kommer der et indlæg med de sidste 3.

Here goes…

Anna Badur

 

Anna Badur er fra Berlin, hvor hun også har studio. Hendes formsprog er stramt og kantet, men hendes glaseringer og brug af farver er organiske og abstrakte, og det giver en super smuk kontrast til de stramme former. Anna laver også tekstildesign, vægkunst, fliser, ure og smykker. Tjek hendes ting ud her

 

Ania Design Studio

Meget stramt og nordisk inspireret keramik fra Ania Design Studio. Ania Design Studio blev grundlagt i 2015 af grafisk designer Anja Skov. Jeg er vild med det skulpturelle og enkle udtryk. Ania fortæller at farve-inspirationen er inspireret af naturen og det ses tydligt i de dæmpede jordfarver – total must haves! Du kan se mere her

Vildersbøll

Jeg fik en fin snak med den sødeste og meget passioneret Kristina Vilderbøll. Kristina er udannet på Royal Danish Academy of Fine Arts med en master i keramik. Vildersbøll’s design er skabt med stor passion for form og funktion og jeg er vild med både det stramme udtryk og de smukke, smukke farver. Jeg synes det er er utroligt fint farvevalg og jeg elsker måden farverne får lov helt naturligt at graduere. Overfladerne er matte og så er der virkelig tænkt funktion ind som f.eks. den fine stabel af tapas skåle. Så fint. Du kan se meget mere her

 


 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply