X

Søg på bloggen

Sexy Saxe på besøg hos mig

Sponsoreret samarbejde mellem Boligcious og By Lassen

 

S A X E
Den skulptrelle lounge chair

”Møbelsnedkerne ryster i bukserne når de ser mig”
-Mogens Lassen

–sådan sagde Mogens Lassen om sit håndværk. Mogens Lassen var udsat for masser af kritik fordi man på Snedkerlaugets udstillinger helst så nye former. Mogens fastholdte nemlig at arbejde med tidligere tiders kunsthåndværk og fortolke det i en ny kontekst og gøre det til sit eget. Han var ikke bange for at gå mod strømmen og bryde konventionerne.

Et godt eksempel er Saxe stolen som indlægget her handler om. Stolen er designet i 1955. Den er stadig relevant og falder rigtig godt ind i møbelstilen lige nu. Et tidløst, klassisk design som har en høj kvalitet, lækre detaljer og som med dens skulpturelle form er et smukt møbel at have i sin stue.

Saxe er enkel i udtrykket og fylder ikke meget. Stolens lækre læder er spændt stramt ud over det smukke stel i sortbejdset egetræ og fastgjort med nitter i messing. Tre lækre materialer der supplerer hinanden flot og løfter stolens udtryk med en utrolig elegance.
Saxe er pt på besøg hos mig, og jeg prøver mig lidt frem med den. Den er nem at placere alle steder, fordi den ikke kræver meget plads, og så falder den altså bare smukt ind alle steder.
Det smarte ved Saxe er, at den kan klappes sammen. Jeg har blot stillet den op af væggen her i min stue, men man kunne faktisk godt hænge den på væggen, såfremt stolen blot skulle være et supplement til stuens øvrige møbler i tilfælde af, at man pludselig mangler en siddeplads. Saxe er altså også ret pæn slået sammen.
Det er by Lassen som har relanceret stolen og den kan købes i flere varianter fra lyst træ med lys læder og mørkebrun med cognacfarvet læder… se mere her
Malene Marie Møller:
Relateret indlæg