INTERIØR Uncategorized

Sexy Saxe på besøg hos mig

Sponsoreret samarbejde mellem Boligcious og By Lassen

 

S A X E
Den skulptrelle lounge chair

Lounge stol af Mogens Lassen designet i 1955. Her er den placeret foran pejsen med en plaid slynget over sædet

”Møbelsnedkerne ryster i bukserne når de ser mig”
-Mogens Lassen

–sådan sagde Mogens Lassen om sit håndværk. Mogens Lassen var udsat for masser af kritik fordi man på Snedkerlaugets udstillinger helst så nye former. Mogens fastholdte nemlig at arbejde med tidligere tiders kunsthåndværk og fortolke det i en ny kontekst og gøre det til sit eget. Han var ikke bange for at gå mod strømmen og bryde konventionerne.

Et godt eksempel er Saxe stolen som indlægget her handler om. Stolen er designet i 1955. Den er stadig relevant og falder rigtig godt ind i møbelstilen lige nu. Et tidløst, klassisk design som har en høj kvalitet, lækre detaljer og som med dens skulpturelle form er et smukt møbel at have i sin stue.

Saxe Lounge chair designet af Mogens Lassen i 1955. Her står den i et hjørne i en stue foran en kunstnerisk billevæg og en skænk med en stor krystallampe

Saxe er enkel i udtrykket og fylder ikke meget. Stolens lækre læder er spændt stramt ud over det smukke stel i sortbejdset egetræ og fastgjort med nitter i messing. Tre lækre materialer der supplerer hinanden flot og løfter stolens udtryk med en utrolig elegance.
Et hjørne i en stue står en loungestol i sort læder foran en væghængt hvid skænk. På skænken står en overdådig krystal lampe med sort skærm og på væggen hænger utallige art prints
Saxe er pt på besøg hos mig, og jeg prøver mig lidt frem med den. Den er nem at placere alle steder, fordi den ikke kræver meget plads, og så falder den altså bare smukt ind alle steder.
Saxe lounge chair fra By Lassen står her sammenklappet op af en grå væg
Det smarte ved Saxe er, at den kan klappes sammen. Jeg har blot stillet den op af væggen her i min stue, men man kunne faktisk godt hænge den på væggen, såfremt stolen blot skulle være et supplement til stuens øvrige møbler i tilfælde af, at man pludselig mangler en siddeplads. Saxe er altså også ret pæn slået sammen.
Det er by Lassen som har relanceret stolen og den kan købes i flere varianter fra lyst træ med lys læder og mørkebrun med cognacfarvet læder… se mere her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply