Uncategorized

Ikonisk hotel i København får total make-over af Space Copenhagen

Prøv at forestil dig, at du får lov at få en indflydelse eller på en eller anden måde påvirke et stykke arbejde udført af en af de personer, du har allermest respekt for. For arkitektstuderende kunne det være personer som Arne Jacobsen eller Utzon, og lige præcis førstnævnte, Arne Jacobsen er ham det hele handler om i dette indlæg. Tilbage på studiet kom arkitekterne Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, skaberne bag den succesfulde arkitektduo Space Copenhagen, godt omkring Arne Jacobsen. Enhver arkitektstuderende kommer igennem Arne Jacobsens ikoniske bygninger, og jeg forestiller mig, at han er lidt af en guru for dem alle, selv for os som ikke er arkitekter, men blot passionerede omkring design og arkitektur. For halvandet år siden fik Space Copenhagen muligheden for at få en kæmpe indflydelse på Arne Jacobsens mest ikoniske bygningsværk nemlig Radisson Blu Royal ( også kendt som SAS Royal hotellet i København). Verdens første designhotel anerkendt verden over. Space Copenhagen fik til opgave at være arkitekterne bag en total-renovering af hele hotellet.

”Vi er beærede over at være en del af renoveringen. Hotellet er et varetegn for designentusiaster verden over. Det er en destination. Vores intention er at bevare hotellets ekstraordinære karakter, men vi ønsker ikke at gøre det til et museum, vi vil give det nyt liv for en ny generation,” siger Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, som er skaberne af Space Copenhagen.

 

Lobbyen på Radisson Blu Royal i København.

Den smukke lobby med marmor gulve og den smukkeste skranke også i marmor. Over Skranken troner ‘Koglen’ designet af Poul Henningsen. Space Copenhagens ønske var nemlig at skabe et dansk designhotel, hvor mange af vores skattede legenders design optræder, men her er også gjort plads til nyere designbrands som Gubi, & Tradition m.fl. og ja, så har de to arkitekter også selv designet møbler til hotellet, præcis som Arne Jacobsen også gjorde det.

Får man ikke bare lyst til at sætte sig her foran pejsen i de smukke bløde velourmøbler. Lækker belysning, pejs og spændende endevæg med kunst og skulpturer som giver en lidt hjemlig følelse. Alt er så gennemført og bringer en helt fantastisk stemning med sig.

Jeg har været på hotellet nogle gange, og det er en helt unik perle, men det trængte til en opdatering og et ordentligt løft. Derfor var det en stor fornøjelse at træde ind af døren i hotellets lobby i fredags, kun få timer efter den sidste støvvæg var pillet ned. Jeg fik en rundvisning på det smukke hotel, besøgte et af værelserne og spiste mad i den smukke og stemningsfulde nyrenoverede café, Café Royal. Café Royal kommer jeg nærmere ind på i et andet indlæg i denne uge, i dag går jeg i detaljerne med selve hotellet.

Baren på Radisson Blu Royal Hotel

Den imponerende ovale bar i lobbyen er smukt indrammet af en enorm installation i messing, som virkelig tilføjer elegance og eksklusivitet til baren, men også en varme og imødekommenhed der giver en lyst til at sætte sig med en drink og komme lidt ned i gear. De smukke røde velourstole er designet af Space Copenhagen til hotellet.

Det ikoniske SAS Royal eller Radisson Blu Royal, som det i dag hedder, blev designet i 1960 og var verdens første designhotel. Det står stadig som et varetegn i København og har modtaget Condé Nasts ”Readers Choice Awards i 2017: Tophotel i Nordeuropa”, ”Danmarks førende hotel 2017” og ”Danmarks førende businesshotel 2016” af World Travel Awards. Hotellet er en del af Rezidor Hotel Group, som er en af de mest dynamiske hotelvirksomheder i verden og medlem af Carlson Rezidor Hotel Group. Gruppen har en portefølje på 484 hoteller med over 105.000 værelser i drift eller under udvikling i 82 lande.

 

Et af de 10 mødelokaler/konferencerum på hotellet. Alle disse konferencerum er opkaldt efter Arne Jacobsens designklassikere… mon ikke det her rum hedder ‘Svanen’? – Svanen som jo er en loungestol, har fået forhøjet stellet til formålet, så den passer som mødestol omkring et højere bord.

Space Copenhagen har med den største respekt for designarven, fornyet og moderniseret hotellet så det i den grad lever op til at være det ikon som det er. Hotellets nye look er utrolig elegant, varmt, imødekommende og en designskat ud over alle grænser. Arkitekterne har studeret hotellet i alle lag, besøgt gamle glemte kælderrum og støvet arkiverne af, for at lære alt om hele bygningen og sætte sig ind i tankerne bag. Med stor respekt for Arne Jacobsen, men også de gæster, der i den tid vi lever i nu, skal benytte hotellet, har de skabt et nyt hotel som kun de bedste i branchen kan gøre det. 259 værelser, lobby, flere loungeområder, café, bar og 10 konferencesale er blevet gennemrenoveret! Jeg er fuld at beundring over Space Copenhagens imponerende arbejde, de er de dygtigste og modigste arkitekter, og jeg er sikker på, at Arne Jacobsen ville være fuld af beundring for dette smukke resultat. Space Copenhagen vil helt sikkert blive en arkitektduo, hvis de ikke allerede er det, som nye arkitektstuderende vil blive undervist i de næste mange generationer.

De mange konferencerum kan også bookes privat til selskaber, bryllupper m.m. Fantastisk stemning om aftenen ikke?

Endnu et af de 10 mødelokaler i en smuk og elegant farveskala.

 

Radisson Blu Royal Hotel i København kan vi være voldsomt stolte af. En eller anden dag vil jeg booke en overnatning på toppen og love mig selv, at jeg vil sætte mig godt til rette i Svanen med fødderne oppe og bruge mindst en time på bare at nyde den smukkeste udsigt i byen. Betragte Tivoli, Hovedbanegården og alle Københavns smukke varetegn.

Værelserne er så smukke og luksuriøse. Stemningen er rolig og harmonisk.

Space Copenhagen fravalgte at bruge kunst på værelserne, og har i stedet brugt skulpturelle spejle for at give en større rumfornemmelse. Da de blev spurgt ind til, hvorfor der ikke var kunst på værelserne, var svaret, at med den spektakulære udsigt var det ikke nødvendigt. Jeg kunne ikke være mere enig. Spejlene reflekterer udsigten så smukt og agerer på den måde kunst. Der er dog kunstværker på hotellet, de er samlet i konferencesalene og andre steder på hotellet. 

 

Genial og smuk opdeling af rummet med den multifunktionel væg, mon ikke der gemmer sig et TV på på den anden side af væggen, som så kan drejes alt efter om man vil se TV fra sengen eller sofaen?

Nok verdens mest ikoniske moderne trappe med sin cirkulære åbning. Space Copenhagen har skabt en smuk harmoni i lobbyen og lavet flere ad disse cirkler i loftet til lyskilder.

En af de større konferencesale.

Loungeområde

Fakta om Radisson Blu Royal Hotel, København:

 • Verdens første og originale designhotel designet af Arne Jacobsen
 • 260 værelser og suiter tilbyder faciliteter såsom gratis trådløst internet med høj hastighed og roomservice døgnet rundt
 • Central beliggenhed. Byens største attraktioner, herunder Tivoli, ligger kun en kort gå- eller togtur fra hotellet, og Københavns Lufthavn (CPH) ligger ca. 8 km væk
 • Hotellet har modtaget Condé Nasts ”Readers Choice Awards 2017: Tophotel i Nordeuropa”, ”Danmarks førende hotel 2017” af World Travel Awards og ”Danmarks førende businesshotel 2016” af World Travel Awards
 • Hotellets fuldt udstyrede fitnesscenter omfatter tør- og dampbassiner samt fitnesshold, personlige trænere og massage
 • Møde- og arrangementsfaciliteterne kan rumme op til 300 gæster i 10 mødelokaler

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  CharlotteR
  november 5, 2017 at 10:38

  En mavepuster af design ikoner.
  Man bliver stum og næsten ydmyg over hvor smukt det tager sig ud…

Leave a Reply