Produkt og design (Interior design)

Det er jeg vild med lige nu…

Jeg er meget lun på Raavii’s kollektion STRØM COLLECTION

Den smukke og meget fomfuldendte kollektion er lavet i keramik, med en så fantastisk glasur, at man skulle tro det var lavet i voks. Jeg er meget betaget, både af de stramme smukke form, de lækre farver og hele udtrykket. STRØM COLLECTION har faktisk et meget interessant udgangspunkt – Kollektionen er nemlig lavet i forbindelse med kunstneren Vilhelm Lundstøms store udstilling, som lige nu kan ses på KUNSTEN i Aalborg. En udstilling som jeg besøgte i går, og som jeg på det varmeste kan anbefale. Både hele det smukke museum designet af Alvar Aalto og de mange udstillinger du kan opleve der lige nu, er et besøg værd, afsted med dig, evt. i denne weekend hvis du kommer på de kanter.

Se malerier af Lundstrøm her…

Du kan godt se, hvor smukt Raawii har designet deres kollektion ikk? Den er i så fin tråd med Lundstrøms malerier.

Vilhelm Lundstrøm
(1839-1950)

Vilhelm Lundstrøm  var ikke særlig anerkendt, da han trådte frem som kunstner, mange mente, at han var definitionen af dårlig smag, og han forargede danskerne med sin kunst. Andre kunne dog godt se hans talent og Vilhelm Lundstrøm var en stor inspirationskilde for mange designere, som f.eks. Finn Juhl og Poul Henningsen. Faktisk blev deres design ofte vist i trykte reklamer sammen med Lundstrøms malerier. Den dag i dag, er Lundstrøm stadig en inspirationskilde for mange designere og arkitekter, hvilket jo er helt tydeligt i Raawii’s kollektion.

Jeg købte selv et par plakater af hans kvindelige portrætter, dem er jeg nemlig meget inspireret af, de skal op og hænge denne weekend.

… –Og så skal mit næste køb til boligen HELT sikkert være et sæt af de smukke skål fra Raawii og den fine vase, jeg skal bare lige blive enig med mig selv om, hvilke farver jeg skal vælge… Hvilke ville du vælge?

Kollektionen kan købes her

 


 

◊GemGem

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply