Kunst

Fra storbyens puls til ø-livets ro

“Photography is the story I fail to put into words”

-Destin Sparks

 

Maria Fysnk Norup


Fotokunst af Maria Fynsk Norup

Jeg har kendt Maria Fynsk Norup i en del år efterhånden. Vi lærte hinanden at kende gennem min blog og kom ret hurtigt til at arbejde sammen. Hvis du har fulgt med her på bloggen længe, så genkender du også Marias navn, hun har nemlig i en længere periode været en del af Boligcious og blogget fast en gang om ugen her hos mig. Senere indgik vi et partnerskab på mit online magasin, hvor hun skrev, lavede layout og fotograferede. En dag flyttede hun væk… ikke bare 30 km. nordpå eller syd på, nej hun tog det modige spring at flytte sammen med hendes mand og to piger til Ærø. Jeg føler jeg kender Maria ret godt, og da hun fortalte mig om sine planer var min umiddelbare reaktion “Ja selvfølgelig Maria, selvfølgelig, det er det du skal”. Det virkede så rigtig!

Fotokunst – Maria billeder på Formland

Maria boede på Frederiksberg i en lille hyggelig lejlighed, og hun trives faktisk godt med bylivet og muligheden for masser af networking, men hun savnede altid noget, hun var lidt rodløs og jeg tror måske hun var lidt i splid med sig selv, for hun er nemlig både by-boer og ø-boer indeni. Men ø-livet – livet med masser af natur, vand omkring sig, højt til himlen, stilhed og ned i tempo, det ligger så dybt i Maria, som jeg sjældent har oplevet hos nogen anden.

'Into The Light' fotokunst af Maria Fynsk Norup

‘Into The Light’ af Maria Fynsk Norup

Maria er et af de mest rolige mennesker jeg kender, og hendes kærlighed til naturen – om det er botanic (her banker hendes hjerte højest), en skiftende himmel, en fugleflok, en smuk tåge eller et uroligt hav, så er det blandt alt dette Maria finder sin inspiration og kilde til bare at være. Jeg er fuld af beundring over at hun fandt modet til at starte et helt nyt liv, at rive alt op og flytte ud på en ø, hvor hun stort set ingen kendte. Det er ikke bare sejt, det er Rocker-sejt!

'Morning Flight' fotokunst af Maria Fynsk Norup‘Morning Flight’ af Maria Fynsk Norup

Maria har mange evner, rigtig mange, men den største gave hun besidder, er hendes evne til at skabe historier gennem sin fotolinse. En evne hun har tillært sig selv, og som hun mestre med den smukkeste poesi og storytelling. Endelig… endelig har hun taget endnu et stort spring, et spring som jeg ved, at hun har taget tilløb til i mange år. Et brændende ønske om at lancere sin fotokunst på print. Jeg blev så utrolig glad på hendes vegne, da hun skrev til mig og fortalte, at nu var hun klar, og jeg blev rørt og stolt da da hun gerne ville have mit besyv med under udvælgelsen af nogle af de billeder, hun selv var i tvivl om skulle med i hendes første samling.

Marias første kollektion af fotokunst hedder “Island Moods”. De er alle taget på Ærø og fortæller små dagligdags historier fulde af stemning og ro. Alle print sælges i en limited edition af 100 stk. Du kan købe hendes print lige her – Kig forbi og se hele kollektionen. Den er smuk, poetisk og drømmende.

'Focus' fotokunst af Maria Fynsk Norup

‘Focus’ af Maria Fynsk Norup

'Break' fotokunst af en ballerina af Maria Fynsk Norup‘Break’ af Maria Fynsk Norup
(på billedet ses Maria, så fint og stemningsfuldt)

'The Arrival' fotokunst af Maria Fynsk Norup
‘The Arrival’ af Maria Fynsk Norup

'Wishful Tinking' af Maria Fynsk Norup
‘Wishful Thinking’ af Maria Fynsk Norup

'Through The Mist' fotokunst af Maria Fynsk Norup
‘Through The Mist’ af Maria Fynsk Norup

 

 


PART #2

“Every Picture has a story to tell”

 

Ja der er nemlig en del 2 i dette indlæg! Maria fortæller nemlig næsten dagligt historier med sine smukke billeder fra ø-livet på Ærø og dem kan du følge med i på hendes betagende Instagram profil lige her 

Her får du en lille indblik i, hvordan det så ser ud…

 


 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla Jørvad
  september 28, 2017 at 14:00

  Er så glad for vi fik “hugget” Maria fra jer derovre i storbyen 😉
  Det er så dejligt at have hende og resten af familien her på øen.
  Skønt at have fået en ny veninde og nabo med samme interesser og passioner som jeg selv.
  Selvom jeg nu ikke synes det kræver mere mod at flytte til Ærø end at flytte til et hvilket som helst andet nyt sted hen (vi er ikke så langt væk eller så anderledes som Københavnere lader til at tro 😉

  Men uanset hvad er Maria og hendes kunst et vigtigt bidrag til det kreative fællesskab herovre 🙂
  Noget jeg glædes over dagligt 🙂

Leave a Reply