Produkt og design (Interior design)

Brevvægte i glas og smeltede vaser

Elementer i glas har noget magisk over sig. Jeg husker tydeligt min fascination af ryste-kugler i glas, min farmors ‘nipsenåle’ med glasfigurer, min mormors drinkspinde i glas og det store smukke vitrineskab med alverdens krystalglas og karafler, ja fascinationen af elementer i glas har ligget i mig siden jeg var en ganske lille pige.

I dag er det måske ikke lige’nipsenåle’ (ja det hed det altså og jeg tror ikke rigtig det eksisterer længere. Nipsenål var en lang nål med en pyntegenstand på toppen. Jeg aner ikke dens formål, men min farmor samlede på dem, og jeg elskede at lege med dem). I dag er jeg stadig dybt tiltrukket af vintage krystalglas, vaser og brevvægte i glas, selv en smuk rystekugle kan sende mig mentalt på eventyr i kort øjeblik.

A Simple Mess har netop lanceret sin efterårskollektion og her forelskede jeg mig i disse fine brevvægte

En vindueskarm med smukke gals brevvægte sammen med en lila vase.

Smukke blomster og planter fanget i glas – En slag forstening, hvor al skønhed forsegles for altid. For evigt smuk! Sammen med den buttede, smukke, lilla glasvase er dette sæt da så utrolig fint og feminint ikk? Brevvægte har jo i virkeligheden intet formål længere, vi hverken skriver eller sender ikke breve længere – alligevel er de populære som aldrig før alene pga. af deres dekorative funktion.

Et stilleben på spisbordet bestående af en butte lilla glasvase med to grene, ved siden af en lav buttet vase i glas og en to-armet stage i messing

Vasernes form er legesyg og indbyder til at holde om, de ser nemlig så dejligt bløde ud, som om de kunne smelte sammen til en masse lige om lidt. Stagen har lidt sammen historie, den ser også blød ud.

På et spisevord ses tre smukke røgfarvede glasvaser med guld mønster. I vaserne set enkelte blomster i efterårets farver.

Og når nu vi er ved glas og jeg har bevæget mig ind i A Simpel Mess’ smukke nye billedearkiv, så måtte det her billede også med. De røgfarvede vaser giver nemlig en rigtig varm og elegant efterårsstemning.


Pssst….

Er du også vild med glas så tjek mit indlæg om smukke pendler i glas her – Måske er du på udkig efter et glasbord? I såfald skal du se et ufatteligt smukt bord her, en nyhed fra Hans Bølling

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply