Produkt og design (Interior design) Uncategorized

Skultuna – Til dig der ikke kan få nok af messing

Skultuna er et af mine top yndlings brands, og det er ikke kun pga. det smukke, elegante design, men også pga. en utrolig fascinerende historie.

Buttede messing vaser fra Skultuna

Vidste du at…

Skultuna blev grundlagt i år 1607 af kong Karl IX i Sverige? Skultuna er i dag et af verdens ældste virksomheder, og stadig leverandør til Royal Court of Sweden. Det er altså en virksomhed der i over 400 år, har produceret objekter af højeste kvalitet til boligen. Altid i den fineste kvalitet og design.

Der findes to produktlinjer, en Home Accessories linje som designes af nogle af de førende designere i verden, navne som Richard Hutten, Claesson Koivisto Rune, Luca Nichetto, GamFratesi, Monica Förster m.fl., samt en Accessories linje af smykker til mænd og kvinder.

Den ikoniske lysestage Liljen, fra Skultuna

I 1607 kunne kong Karl IX gennemføre sine langvarige planer for en svensk messingindustri. I løbet af Gustav Wasas og Erik XIVs tid stod Sverige i gæld til Hansansforbundet. Raffinering af kobber i messing stod til at reducere importen af ​​messing og øge indkomsten fra eksporten. Kong Karl IX sendte en mand ud for at finde et passende sted til messingstøbning, valget faldt på Skultuna, hvor Svartånbækken gav tilstrækkelig vandkraft. Smuk forstørrelsesglas med messing ramme

I dag, over 400 år senere, ligger virksomheden stadig på samme sted i Skultuna. Skultuna fik arbejdskraft bl.a. af dygtige folk fra Holland og Tyskland til støberiet og de kunne en teknik som gjorde det muligt at lave store messinggenstande som f.eks.lysekroner. Den ældste findes i Vor Frue Kirke i Enköping og er dateret tilbage til 1619. Rejsen gennem historien har været ujævn til tider, når hele fabrikken flød væk med forårets oversvømmelse, og den har været  brændt ned mindst tre gange.Skupturelle vaser i messing

Skultuna har vundet en række internationale designpriser og udstiller jævnligt på de førende internationale designmesser som Salone Mobile i Milano, Maison & Objet i Paris og Stockholm Furniture Fair.

Se det er historie, der får mit hjerte for design til at banke ekstra hurtigt ♥

Lågkrukke i messing fra Skultuna

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply