Jul (X-mas)

Når keramik bliver til dug

Sponsoreret – indlægget er lavet som en del af et årelangt fantastisk samarbejde med GJD.

Jeg beklager men jeg må advare: ‘X-MAS’ Alert’…. Det er tideligt at tale jul, det ved jeg godt, men jeg var for nylig til julefrokost hos Georg Jensen Damask (GJD) – Det er bestemt ikke tidligt i min branche at tale om jul, det er næsten for sent. Alle magasiner er ved at lægge sidste hånd på julenumrene og ja, de fleste brands har netop lanceret deres AW kollektion og der hører sig også juleri til.

Georg Jensen Damask har en årelang, en århundrede lang… faktisk flere århundrede lang tradition indenfor smukke vævninger og fremstilling af duge. Juledugen er en fast tradition hos GJD og i år lanceres en af de smukkeste juleduge jeg har set. Dugen er skabt i samarbejde med en af mine yndlingskeramikere, en kunstner med islandsk blod i årerne, ved navn ‘Finnsdottir’.

Keramik vase i hvid med smukt geometrisk mønster fra Finnsdottir

Finnsdottirs keramik er legesygt, eventyrligt og delikat, og det formsprog som kendetegner hende så godt, har hun oversat og overført utrolig smukt på GJD’s juledug. Nærbillede af Georg Jensen Damasks juledug designet af Finnsdottir. Dugen er hvid.

Et geometrisk mønster spreder sig over hele dugen som baggrund mens de smukke stjerner træder frem som små kunstværker.Smuk borddækning med julestemning. Alt er holdt i hvidt. På bordet ligger den smukke FInnsdottir dug fra Georg Jensen Damask.

Dugen lanceres i to farver: WHITE og WINETASTING. Den hvide dug bliver en fast del at GJD’s sortiment, mens Winetasting er lavet i en limitede edition af 200 stk, som er er nummeret med elegant broderi.

Kvaliteten er den bedste der fås, og dugen vil kunne holde gennem generationer. De nye duge er overfladebehandlet således, at væske præller af, men det kan man ikke mærke i kvaliteten.

Juleborddækning med bordeaux juledug fra Georg Jensen damask

Nærbilled af Georg Jensen Damasks juledug i bordeaux

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jette Ibsgaard
    oktober 1, 2017 at 19:46

    Hej hvad er prisen på de smukke farverige Italienske lamper. Mvh. Jette

Leave a Reply