Produkt og design (Interior design)

Verdens bedste…

Sponsoreret

 

Da jeg læste markedsføring på KEA arbejdede vi meget med ikonisk design. Vi blev bl.a. undervist i, hvornår et design er ikonisk, og jeg var ret optaget af det der med om man kan slå et brand i stykker. –Altså om man via et enkelt brudstykke at et logo eller produkt på stedet kan genkende hvad der er tale om – hvis man kan det, ja så har man et stærkt brand eller et ikonisk design.

Den klassiske orange saks fra Fikars har de elementer i sig, vil jeg mene, og derfor blev jeg nødt til lige at teste på Facebook i morges, om I kunne genkende Fiskarssaksen ved blot at se en lille del af det ergonomiske håndtag/greb på saksen. Jeg fik ret! I kunne spotte Fiskarssaksen med det samme.

I år fylder den ikoniske saks 50 år. Det var i 1967, at verdens første plastiksaks blev til, og det var altså den orange Fiskarssaks. Saksen er produceret og solgt i en mængde der har rundet en milliard. Alle der har haft denne saks i hånden vil kunne skrive under på, at det her er en saks med en ekstrem høj kvalitet. Den ligger med sit ergonomiske greb perfekt i hånden, den er super stærk og klipper suverænt og så har den der lyd…. lidt ligesom at smække døren bag sig på en Audi A4… lyden er lækker, luksuriøs og fortæller dig, at du har med kvalitet at gøre.

Saksens ikoniske status er så høj, at den faktisk er udstillet på MoMa i New York, hvilket vel nok er den allerflotteste blåstempling et design kan opnå!

I min skuffe ligger der 3-4 sakse, hvoraf den ene er en Fiskars. Jeg kan i virkeligheden liges så godt bortskaffe de øvrige sakse, for det er altid den orange jeg griber fast i først! Fiskarssaksen er bare verdens bedste saks og så er det da ret cool, at den er fra Finland, et nordisk design!

Klik her og læs en masse skønne historier om verdens bedste saks

 

Verdens bedste…
Artikel
Verdens bedste…
Beskrivelse
Sponsoreret   Da jeg læste markedsføring på KEA arbejdede vi meget med ikonisk design. Vi blev bl.a. undervist i, hvornår et design er ikonisk, og jeg
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply