Mad

To die for Cookies

Min dejlige, dejlige makker, kollega, ven og fotograf Søren Staun, som jeg er så heldig at dele kontor med, er ikke blot en dygtig fotograf, men også fabelagtig i køkkenet og han har sin egen madblog: Chefsseason.dk. En sjælden gang imellem tager han lidt rester med ind på kontoret… LÆS: en sjælden gang imellem, alt for sjælden hvis du spørger mig 😉

Forleden fortalte han om de her fantastiske cookies han havde lavet, (nej nej… altså han fortalte bare om dem og viste billeder, men havde han smagsprøver med? No no no… typisk) Men billederne var så lækre, at jeg faktisk følte trang til at bide lidt min skærm! Jeg må jo så bare selv lave de her cookies hvis jeg skal smage dem, heldigvis lover han, at de er super lette at lave, skal du ikke også prøve?

Cookies med kirsebær & hvid chokolade


Ingredienser:

125 g sukker
250 g blødt smør
250 g hvedemel
125 g havregryn
200 g hvid chokolade
ca 100 g syltede kirsebær, der må godt komme lidt af siruppen med (jeg bruger de populære amarone kirsebær, som er i et hvidt glas med blå/rød mønster på)
Lidt salt
1 tsk vaniliepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Evt lidt hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Sukker og smør blandes grundigt sammen til en ensartet masse
  2. Vend kirsebærrene i blandingen
  3. Hak 50 g af chokoladen og rør det forsigtigt i dejen med resten af ingredienserne (pistacienødder undtaget)
  4. Form små runde cookies af dejen, placer på en bageplade og bag dem v. 180° (varmluft) i ca 13-15 min.
  5. Lad dem køle af på en rist til de er helt sprøde.
  6. Smelt resten af chokoladen og brug det som pynt på cookies’ne. Drys til sidst med pistacienødder.
    Ps. hvis du gerne vil temperere chokoladen, kan det nogenlunde gøres ved at smelte 2/3 dele af chokoladen, tage den af vandbadet og kon den sidste del af chokoladen i så den smelter. Det plejer at virke for mig)

Opskrift og billeder af Søren Staun // Chefsseason

To die for Cookies
Artikel
To die for Cookies
Beskrivelse
Min dejlige, dejlige makker, kollega, ven og fotograf Søren Staun, som jeg er så heldig at dele kontor med, er ikke blot en dygtig fotograf, men også fabelagtig i
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply