INTERIØR

Te nørderi

Indlægget er en del af mit ambassadørsamarbejde for Skagerak – Historien og min kærlighed til te er helt og holdent af mig

Jeg er lidt af en te-nørd. Jeg har drukket te siden, jeg var ganske lille og drikker vel stadig ca. halvanden liter om dagen, hvis ikke to. Det allerførste jeg gør, når jeg vågner er at sætte vand over til te. Ligesom andre mennesker ikke rigtig kan starte dagen uden kaffe, kan jeg ikke starte dagen uden min te. Når teen har trukket de obligatoriske 5-8 min. skænker jeg en kop og så tager jeg den med ud i badet… Jep, hver menneske har vel sine særheder og ritualer og dette et af mine ♥

Jeg er drikker “rigtig” engelsk te… sort te! ( jeg kan også godt lide urte te og grøn te… meeeen sort te bliver drukket hver dag) Earl grey blandet med orange te med skaller har jeg drukket siden jeg var barn. Jeg elskede at besøge det gamle tehus i Birkerød med min mor en gang om ugen. Her duftede så himmelsk og ekspedienterne var klædt i brune kitler og stod ved disken foran den store væg fuld af de klassiske, firkantede, sorte, kinesiske tedåser fra gulv til loft. Min mor bestilte altid det det samme 50 g Earl Grey blandet med 50 g appelsinte med skaller. Begge dele blev med store sølvskeer øst over i en stor kobberskål og blandet med nænsom og kærlig hånd, hvorefter det blev hældt i en brun pose af papir. Med min mor i den ene hånd og en posen med te i den anden hånd tog vi så turen hjem, og af til kunne jeg ikke holde mig fra af stikke den brune papirpose op under næsen og trække den dejlige duft helt ind.

 

 

 

I dag eksistere te-huset i Birkerød ikke længere, de der små specialforretninger er long gone i provinsbyerne, men der er stadig en del rigtig gode i København. Her er Perchs Tehandel jo en klassiker og noget af en oplevelse, hvis man ønsker at få den der “gamle” ånd med, når man køber te. Sing Tehus er også at fremhæve – her får du masser af lækker te og mange spændende smagsoplevelser, ligesom Tante Te også er fremragende – den kan du finde i  Torvehallerne.

En god tepotte skal der til – Når jeg skal forkæle mig selv laver jeg te på en af mine alt for mange tepotter (jep jeg har en fettish, I know), men det smager bedst  brygget på en tepotte sådan er det bare. Men i hverdagen, når det skal gå stærkt, bliver det en pose på en termokande, og det kan også gå an, det er altid rart at der er forskel på hverdag og fest 😉

Te-potterne i indlægget her er to af mine favoritter, dem bruger jeg dagligt. De er begge fra Skagerak 


Te nørderi
Artikel
Te nørderi
Beskrivelse
Indlægget er en del af mit ambassadørsamarbejde for Skagerak - Historien og min kærlighed til te er helt og holdent af mig Jeg er lidt af en te-
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply