Belysning (Lighting) GAVEGUDEN Gaveidéer (Gift ideas) Jul (X-mas)

Jul i det rette lys

Indlægget er lavet i samarbejde med Louis Poulsen.

Her om vinteren er belysning en vigtig del af en funktionel hverdag, og ikke mindst en del af ‘hyggen’ i vores bolig. Alle Louis Poulsens lamper er skabt ud fra en lysdesigners eller en designers ideer og visioner om lys – alt sammen i fuld overensstemmelse med Louis Poulsens belysningsfilosofi. Hos Louis Poulsen er lysdesignet en integreret del af produktdesignet, hvorfor lamperne er meget mere end et smukt møbel. Lamperne er skabt som en løsning til en konkret belysningsopgave, derfor gemmer der sig en historie om tilblivelsen af produktet. Den kan du læse ved hver lampe.

Ønsk dig en julegave, du vil have glæde af hver dag i mange år, og måske en dag dine børn!

Jul i det rette lys

Patera

Øivind Slaatto er fascineret af naturen, og det er også her, han finder sin inspiration. Han er især begejstret for den såkaldte Fibonacci-struktur – som bl.a. ses på solsikker, blomkål, muslingeskaller og sneglehuse – og andre grundlæggende matematiske principper. Det var også Fibonacci-strukturen, der inspirerede ham til at skabe Patera. “Mit ultimative mål var at skabe en form for tredimensionel sudoku. Det var en ekstremt kompliceret matematisk udfordring. Og faktisk er Patera den mest komplicerede lampe, jeg nogensinde har lavet … Med Patera er det lykkedes mig at skabe en moderne lysekrone med et nærmest poetisk udtryk, synes jeg. Jeg håber, folk bliver inspireret til at bevæge sig rundt om den Jeg håber, den genererer liv.” (Øivind Slaatto). Kan købes her.

Jul i det rette lys

PH 2/1 bord

PH 2/1 bordlampe er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 bord består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 Bord i sin nuværende form blev introduceret i 2011. Kan købes her.

Jul i det rette lys

AJ gulv

Arne Jacobsens gulvlampe, AJ gulv i sort blev designet af Arne Jacobsen i 1960 til SAS Royal Hotel i København (Radisson Blu) og udgjorde en del af det totale designkoncept til hotellet. Flere af hotellets produkter har i dag opnået status som designikoner, og inden for belysning og gulvlamper er især AJ-lamperne blevet verdenskendte. Kan købes her.

Jul i det rette lys

Collage

Collage er designet af Louise Campbell i 2005. I 2015 er der kommet 4 nye matte farver. Lampen findes i 2 størrelser. Collage blev første gang vist på en udstilling på møbelmessen i København i 2004 sammen med Campbell pendlen og 14 andre lampeeksperimenter, som på prototypeniveau gav forskellige bud på nye måder at fortolke lys på. Louise Campbell har i sit arbejde med lamper hele tiden været meget optaget af dagslyset. Intentionen med Collage pendlen er derfor at imitere det mest ægte lysudtryk, som kan opleves, nemlig dagslyset. Sagt af Louise Campbell: “Den mest iøjnefaldende kontrast mellem dagslys og kunstigt lys er, at naturen kun har én lyskilde, og at man aldrig ser direkte ind i lyskilden. Vores opfattelse af lys er baseret på utallige lag, som naturen har skabt, og som filtrerer og reflekterer lyset”. Disse betragtninger er integreret i designet af Collage lampen. I Collage udvides antal af lag og mønsteret, lys og skygge bliver en mere konkret efterligning af det ukontrollerbare lys i naturen. Kan købes her.

Jul i det rette lys

PH 3 1/2 -3

I anledning af at Poul Henningsen ville være fyldt 120 år den 9. September 2014, har Louis Poulsen lanceret en serie af lamper i metal i farverne rød, grøn, gul og hvid. Alle med hvide omrulninger. Skærmene bliver optrykt på Louis Poulsens fabrik i Vejen. En proces, der udføres af Louis Poulsens egne trykkere. Et håndværk kun ganske få kan udføre. Ophænget er silkemat brunt og udført i kobber. Leveres med E27 sokkel, som muliggør anvendelse af både LED, energisparepærer og halogen lyskilder. Kan købes her.

Se hele Louis Poulsens sortiment på deres hjemmeside. Lige et lille tip – de har også en julekalender, hvor du kan vinde en designerlampe hver dag!

Indlægget er sponsoreret af Louis Poulsen – jeg har selv nøje udvalgt alle gaveidéerne fra Louis Poulsens sortiment. Jeg håber du blev inspireret ♥

Jul i det rette lys
Artikel
Jul i det rette lys
Beskrivelse
Indlægget er lavet i samarbejde med Louis Poulsen. Her om vinteren er belysning en vigtig del af en funktionel hverdag, og ikke mindst en del af 'hyggen' i vores
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply