Med maling skaber man nye klær'

Jeg har malet en del møbler i mit liv. Fx. har jeg et gammelt karlekammerskab som jeg har arvet fra min farmor. Skabet har jeg haft i 6 år og det har haft 4 forskellige farver allerede. Jeg har malet gulve, min seng, borde, skamler, stole, trapper, lamper…. jeg kunne blive ved. Der findes stort set maling til alle materialer, og der er ikke grænser for, hvad man kan trylle om, med lidt maling.

Det er fascinerende, hvordan man for ganske få midler, kan ændre et møbel fuldstændig. Det sker jo for os bolignørder, at vi bliver trætte af et møbels udseende, og pludselig vil vi bare have noget andet. Samtidig kan det være svært at skaffe sig af med et møbel, enten pga. affektionsværdi eller fordi møblet har en funktion, som man ikke kan undvære. I disse tilfælde er maling genial.

Maling kan også skabe stor effekter med maling i et rum. -Husker du mit indlæg ‘Black Mood’ fra forleden? her var det farven ‘SORT’, der dannede rammen om nogle rigtig smukke og dramatiske rum.

Her er et par eksempler på markante effekter med maling.

Med maling skaber man nye klær'

SÅ frækt at male døren en skrap farve! I love it!

Med maling skaber man nye klær'

Lækker detalje med den hvide skrift på skabet her. Det giver det et råt udtryk, som spiller rigtig godt sammen med skabets barok stil.

Med maling skaber man nye klær'

Med maling skaber man nye klær'

Bemærk at selve overfladen på spisbordet står ubehandlet hen. En super lækker detalje, som imødekommer boligtrenden lige nu, hvor træ er blevet så populært igen.

kilde: frenchbydesign.blogspot.com / retromoderni.blogspot.com / sageandstyle.com / pink-gypsy-cats.tumblr /
Med maling skaber man nye klær'
Artikel
Med maling skaber man nye klær'
Beskrivelse
Jeg har malet en del møbler i mit liv. Fx. har jeg et gammelt karlekammerskab som jeg har arvet fra min farmor. Skabet har jeg haft i 6 år
Forfatter
Boligcious

10 Comment

 1. Elsker også døren i en skrap farve og bordet med malede kanter og ben..

  • Hej Dorte, jeg er også faldet pladask for begge dele. Det må tages op til overvejelse om det bliver forårets DIY projekter:-)

 2. Hej! Hvor er det nederste bord fra?
  Det er da så lækkert! :)
  ,M

  • Hej Mette, jeg ved ikke hvor bordet er fra. Jeg har prøvet at undersøge det, men tror i virkeligheden at det er et bord som ejeren selv har malet. Så du må finde et retro bord og købe en farveprøve gul maling og så er det i gang med at slibe ned og male. IKEA har et ret lækkert træ bord til 1695 kr. som ville være ideelt til projektet, og her behøver du ikke at skulle slibe ned. Håber at du kaster dig ud i det, og hvis du gør, så send et billede:-)

 3. elsker det sorte skab!! skulle du finde frem til hvor den smukke lampe ved siden af er købt må du meget gerne sige til :)

  • Det er også et smukt skab, lampen er privat eje, og højt sandsynlig et loppefund eller lign.

 4. Hej.
  Jeg vil ekstremt gerne male mit kedelig skab til hvidt.
  Ved du hvordan jeg gør?

  • Hej Naomi

   Det kommer meget an på hvilket materiale det er. Er det et gammelt skab eller er det MDF plader som er belagte? Alt kan i princippet males, så jeg ville gå ned til en god malerhandel og spørge dem. De er rigtig dygtige og kan give dig den nøjagtige løsning.
   Kh. Malene

 5. Super fed farve på døren :)
  Hvad hedder den?
  Hvordan dækker man i øvrigt så harpiks ikke trækker ud – kan bedst lide træ? Fandt det her på nettet: http://jvk.dk/vaerd_at_vide/teknisk_info/maling_og_udfald/. Men det lyder lidt ufikst. Kan man ikke bare give det et eller andet, så det slet ikke kommer ud?

  • Hej Hanne. Ja det er en rigtig fed og fræk farve på døren. Jeg kender desværre ikke farvekoden, men jeg ved at Colorama har en farve der ligger meget tæt på og de er eksperter til at ramme farver. Smut forbi og hvis dem evt. siden her så kan de hjælpe dig. De kan også rådgive dig mht. knaster og harpiks, der findes et produkt mener jeg, som er egnet til netop dette.

   Kh.Malene

Leave a Comment

Email (will not be published)