Boligreportage fra en mølle

Kunne du forestille dig at bo i en mølle? … ret sejt på en eller anden måde ikk? Man får en bolig som de færreste har, en bolig hvor man kan indrette sig og renovere lige som man ønsker. Selv synes jeg altså at tanken er ret sjov, og noget jeg godt kunne overveje. En mølle er jo rund og det giver selvfølgelig nogle særlige udfordringer, men jeg synes det er tiltalende og spændende, fordi man kan vende totalt op og ned på, hvordan en traditionel bolig skal se ud. Man får en mulighed for at gøre alt anderledes! Jeg besøgte for nylig en møllen i Egtved og siden jeg gik rundt i den skønne gamle bygning, har det kørt rundt i hovedet på mig med muligheder… Skøre idéer, fede idéer, sjove løsninger og tanker omkring at skabe det ultimative hjem lige her i denne mølle.

Bølling Mølle er fra 1850 og bygget i solidt håndværk. Den er til salg lige nu… Du kan se slagsopstilling og flere billeder lige her

Sku’ man? Sku’ du? hvad ville du gøre? Hvordan ville du indrette dig og hvilke sjove tiltage ville du lave? Jeg tror, at jeg ville skabe en bolig der virkelig overraskede…. en slags typisk københavnerlejlighed proppet ind i en gammel mølle. Masser af farver, fede tekstiler… måske sådan lidt luksus-boheme-stil – Eller gå i den helt anden retning og indrette den lidt spa-agtig med kalkede vægge i grå og sandfarvede nuancer, træ og naturfarver.

Kom med indenfor her:

Man træder ind i en meget rustik entré, her er rig mulighed for at lave noget lækkert. Bag forhængene er der rum, som du kan udnytte til lige hvad det skal være. Du kan skabe en luksusentré her i den ene side og evt værksted/kontor eller bryggers i den anden side.

Går man en etage op, kommer man til møllens hjerte… Et stort alrum med køkken, stue og spisestue i et. Her er der den smukkeste udsigt, man er jo oppe i højden, fordi møllen ligger på en bakke. Det sjove er, at man virkelig føler man står på 4-5 etage, men man kan træde lige ud i den store omkringliggende have. Et andet smukt syn i rummet her, får man når man kigger op – Møllens “maskineri” er nemlig stadig bevaret og det giver altså noget helt vildt til rummet.

En smal vindeltrappe fra alrummet fører op til møllens øverste etage , et soveværelse med udsigt og garanteret de smukkeste solopgange og solnedgange. Jeg husker i februar da jeg var på Gilli øerne på Bali… her var der et bestemt sted på den lille ø; Gilli Air, som var kendt for at være det perfekte sted for solnedgange og at ingen solnedgang var ens. Jeg tænker, at man muligvis kan sige det samme her fra soveværelsesvinduet i den gamle mølle, knapt så erotisk naturligvis, vi er jo Danmark, men det her kan helt sikkert også noget. Et skønt rum!

I gulvet er der lavet et hul ned til etagen under, og så er der udspændt et net. Dette fungerer som en slags hængekøje, det er sjovt tænkt!

Fik jeg sagt, at man også får en slags tagterrasse med i købet? Jeg ved godt at terrassen ikke ligger på taget, men følelsen af at stå på en tagterrasse, den er ret så realistisk

Hvis du drømmer om en anderledes bolig i naturskønne omgivelser med masser af mulighed for at skabe dit eget præg og kaste dig ud i et drømmeprojekt, så kunne Bølling Mølle være et sjovt projekt – se salgsopstiling her

Leave a Comment

Email (will not be published)