Ceramics Produkt og design (Interior design)

Ahhh… duften af…

Der er ikke noget der slår duften af nybrygget kaffe. Jeg kan tydeligt huske at blive vækket i weekenderne som barn til duften af frisk kaffe og ristede boller, mens weekendens genkendelige radioprogram summede fra køkkenet. Jeg er sikker på, at mange af jer husker præcis det samme? For mig er duften af nybrygget kaffe, duften søndag morgen, barndom og følelsen af tryghed.

Jeg skulle dog blive hele 32 år, før jeg lærte at drikke kaffe… det er lidt sjovt ikk? – når man tænker på, at jeg elskede duften og elskede desserter og is med mocca-smag, skulle jeg alligevel først blive rigtig voksen, inden jeg kunne nyde en kop kaffe. “Rigtig” kaffedrikker bliver jeg nok aldrig, jeg skal nemlig have både mælk og sukker i. Jeg har altid – og er stadig en stor te-drikker, men 2 kopper kaffe ryger der ned om dagen, og på jobbet ryger der også 3-4 kopper.

Kaffe er blevet noget af en livsstil, meget populær og gennem de sidste årtier er vores syn på kaffe ændret til ugenkendelighed. Vi søger i den grad kvalitet og vi kræser om kaffen som aldrig før, og det fik mig til at lave indlægget her, for der er så mange måder at at lave kaffe på og med dem følger et væld af lækre designprodukter …

 1. ‘To Go’ kaffekop og kaffe fra Nicolas Vahé set hos Kaiku.dk 2. Smuk håndkværn fra Stelton med messinggreb 3. Lækker kaffetragt i stentøj fra Kafferiet.dk 3. Theo kaffekande til filter-brygning inkl. tragt, alt i stentøj og med silikone manchet fra Stelton 4. Lækre kaffebønner fra Coffee Collective 5. Collar Espresso maker i stål fra Stelton 6. ‘To Go’ glas (svært at se på billedet her, men koppen er i klar glas) Fremstillet i borosilikatglas – en glastype som kan modstå temperaturforskelle, som vejer minimalt og som har høj isoleringsevne. Låg af silikone fra Nicolas Vahé, set hos Kaiku

  1. Smuk stentøjsstempelkande designet af Mette Duedahl for Muuto, set hos Luxo Living 2. Trekantet kop i stentøj, ligger suverænt i hånden og utrolig smuk i udtrykket. Fra Ro, set hos Kaiku 3. Stempelkande i glas 4. Hario Woodneck hedder denne flotte stempelkande, fra Kafferiet. Kanden holder kaffen varm længere pga. dobbeltglasset som virker isolerende. Manchet og låg i smukt træ giver kanden et gennemført look. 5. Luksus kaffe fra Holy Bean – Denne variant hedder Honduras Comsa og er en virkelig lækker kaffe. Noterne af karamel og fersken giver den en god sødme. Kan købes her 6. Til dig der ikke vil undvære kaffen på rejsen. Espro Coffee Travel Press med tilhørende kop gør det nemt at brygge kaffe alle steder, hvor du har adgang til kogt vand, set her 7. Kaffe til to… En fin tragt i keramik fra Kafferiet – fås også til 4 personer.

De smukke stemningsbilleder er lånt af localmilkblog.com

 

Ahhh… duften af…
Artikel
Ahhh… duften af…
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Charlotte Rasmussen
  juli 11, 2017 at 10:17

  Sjovt, jeg har det præcis på samme måde. Med barndomsminderne altså..!! ;o)
  Det er også duften af fødselsdag i mormor og morfars opgang, når der vankede hjemmelavede boller med smør og rosiner.- Og varm kakao… Jeg er aldrig selv blevet kaffedrikker. selv et stykke chokolade eller en kage med mocca creme, kan gøre mig utilpas. Uf..!! Rundede de 50 for et par år siden, så jeg tvivler på at jeg bliver “omvendt”.
  Til gengæld kan jeg kredse rundt om kaffemøllen i Irma, for jeg synes duften er fantastisk… Kaffe forbinder jeg helt sikkeret også med “hygge”.

 • Reply
  Kaffesirup
  oktober 20, 2018 at 20:00

  Årh ja, en god kop kaffe kan virkelig vække alle minderne frem i den rigtige stemning. Jeg forbinder dog ikke helt kaffe med fødselsdag må jeg sige, det er nok nærmere lyden af regnen på vinduet foran pejsen i stuen. Det er sjovt hvordan dufte kan fremkalde forskellige minder. Jeg må sige det også er nogle fine værktøjer du har dig der på de forgående billeder. Jeg er ikke selv typen der gør sig i sådan noget, men mere til kaffemaskinen. Til gengæld bruger jeg en del kaffesirup. Jeg kan ikke helt vænne mig til kaffesmagen selvom det nu er et par år siden jeg startede med kaffen.

 • Reply
  Kaffesirup
  oktober 21, 2018 at 21:28

  Åh ja! Duften af kaffe er i sandhed en mindebombe for mit vedkommende. Den bringer bare gode tider frem. En kop kaffe i alle dens forskellige afstøbninger. Duften af kaffe minder mig dog aller mest om min bedstemors utrolig gamle kaffemaskine. Ikke at den lavede super god kaffe, men det er minderne bag det der gør det til noget helt fantastisk!
  Jeg kan huske jeg begyndte at tage kaffesirup med til hende for at gøre den lettere kullede smag knap så kraftig og derved søde smagen lidt op. Det gjorde altså underværker må jeg sige. Har senere hen givet hende en ny kaffemaskine – hun var ikke meget for det, men vænnede sig til det til sidst.

Leave a Reply