Mad

Pandekagedagen!

P A N D E K A G E D A G….?

– Det her er nyt for mig, der findes simpelthen en pandekagedag… Det anede jeg altså ikke, men jeg blev da lynhurtigt mindet om det på Facebook, og min søn på 6 år vidste det åbenbart også, og var meget skuffet over, at der ikke var pandekager til aftensmad! Så nu har jeg lovet ham det til morgenmad.

Hvis jeg nu var madblogger, så var der her aldrig sket! Heldigvis kender jeg nogle fantastiske madbloggere, kokke og kogebogsforfattere og jeg skyndte mig straks at skrive til min dejlige veninde Louisa Lorang. Louisa udgav nemlig sidste år en fin bog: “Rasmus Klump – Pandekager i stakkevis” – en skøn skøn kogebog for store og små med 40 pandekageopskrifter fra verden over. Med denne bog kan du love dine unger pandekager til morgenmad, frokost og aftensmad i flere uger (a dream come true). Her er sunde, søde, stærke, tynde og tykke pandekager. Jeg kan så godt lide Louisas kogebøger og hendes fantastisk tilgang til mad… Jeg kan også rigtig godt lide hendes mad og hendes pandekager, jeg har nemlig selv bogen og har prøvet nogle af opskrifterne.

Den koster kun 200 kr. lige her

Jeg har fået lov at gå på pandekagerov på Louise’s blog efter pandekageopskrifter, og jeg fandt lige et par stykker, hvis du lige skal nå at lave lidt aftenpandekager, eller hvis du som jeg er røget ud i ‘undkyldnings-pandekager’ i morgen tidlig!


BOGHVEDEPANDEKAGER

Disse pandekager er tykke, bløde og smager skønt af citron. De små birkers giver et dejligt knas.

Jeg bruger dem gerne i weekenden. Du kan endda lave dejen dagen i forvejen, så er det ekstra nemt. Spæd evt. med lidt koldt vand, hvis den har trukket sig for tyk i løbet af natten.

Opskriften giver 12-14 styk

2 æg
3 dl vand
200 g boghvedemel
1 spsk blå birkes
1 tsk fint revet citronskal
2 bananer
kokosflager
ahornsirp eller agavesirup 

Pandekager

Pisk æg og 3 dl vand sammen.
Bland boghvedemel og et nip salt i æggeblandingen. Tilsæt evt. mere vand (konsistensen skal være lidt tykkere end almindelig pandekagedej).
Kom små dejklatter (2-3 ad gangen) på en pande, gerne en slip let-pande, med lidt olie eller smør og steg de små pandekager gyldne. De skal have et par minutter på hver side.

Topping:

Skær bananerne i skiver. Top med banan, kokosflager og gerne lidt sirup, f.eks. ahorn eller agavesirup.
Servér straks.

Opskrift & styling: Louisa Lorang – Foto: Anders Schønnemann


ABLE- OG BANANPANDEKAGER

Sunde, nemme pandekager. Der smager sødt og blødt og er helt skønne som morgenmad eller dessert.
Hvis du ikke drikker mælk, kan hasselnødde- eller mandelmælk stærkt anbefales som erstatning for skummetmælken.
Vær tålmodig med pandekagerne. Brug en slip-let pande og vend dem, når de selv nemt slipper.

Opskriften giver 6-8 styk

2 æg
1 dl skummetmælk
1 æble
1 meget moden banan
2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1 nip salt
1 spsk. hørfrø
1 spsk. hampefrø
1 dl mandelmel

lidt olie til stegning

Topping:
1 banan i skiver
1 æble, i tern
evt. lidt agave sirup

Pisk æg og mælk sammen. Riv æblet og rør det i massen. Mos bananen med en gaffel og rør den i massen. Bland vaniljepulver, bagepulver, kakao, salt, hørfrø, hampefrø og mandelmel sammen.Rør den tørre blanding i æggemassen.

Steg små, tykke pandekager i en anelse olie på en non-stick pande. (Jeg tørre lige panden med et stykke køkkenrulle, så den kun lige er fedtet).
Vær tålmodig og steg dem ved lav – middel varme. Så er de pludselig lige til at vende, uden problemer.

Servér pandekagerne med banan, æble og evt. lidt agave.

Opskrift & styling: Louisa Lorang – Foto: Stine Christiansen – Skovdal.dk


TAK FOR LÅN LOUISA 

Pandekagedagen!
Artikel
Pandekagedagen!
Beskrivelse
P A N D E K A G E D A G....? – Det her er nyt for mig, der findes simpelthen en pandekagedag... Det anede jeg altså ikke, men jeg
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply