Borde (Tables) INTERIØR Køkkenet (Kitchen)

Ikonisk spisebord

Indlægget er lavet som en del af mit ambassadørsamarbejde for By Lassen. Ord og holdninger er af mig. 

Mogens Lassen, arkitekt og manden bag Kubusstagen har gennem sin levetid tegnet utallige bygninger, møbler, tapeter, interiør m.m. Han var en produktiv mand med en strigent og minimalistisk streg og en holistisk tankegang.

I 1920’erne boede Mogens faktisk i Paris, og her var han dybt fascineret af de åbne restaurantkøkkener han oplevede i byen. I forvejen havde Mogens gennem hele sit liv en stor interesse i køkkener og spisrum. Mogens tegnede flere spiseborde til de innovative køkkener han tegnede og i 1975 tegnede han dette spisebord, som aldrig blev sat i produktion. Når jeg ser på bordet undrer det mig lidt, for det er et flot bord, med Mogens tydeligt stramme og minimalistiske DNA, men på den anden side, var det måske nok lige lidt for industrielt og råt til 70’erne.

By Lassen har fundet skitsen af bordet i blandt de utallige tegninger fra Mogens hånd i deres arkiver, og nu har de altså finpudset det og sat bordet i produktion. Bordet kalder de ‘Conekt’, et godt navn til et smalt spisebord. Spisebordet er et samlingspunkt særligt for os i Skandinavien. Vi samles om bordet flere gange dagligt, og det er her vi virkelig taler med hinanden. I min lille familie på tre er det i hvert fald omkring bordet, at vi får vendt hverdagens højdepunkter – det er her vi griner og taler om alt fra ferier, børnehavens oplevelser, teenageforelskelser, planlægning af begivenheder, sjove jokes, brætspil, perler, modellervoks osv. Når jeg har middaggæster, bliver vi også altid siddende omkring bordet til de sene nattetimer.

‘Conekt’  er et flot bord, der samtidig med at være diskret stadig har et råt statement med sine kubistiske bordben og de rå synlige beslag – To detaljer der giver bordet særpræg og en ikonisk status!

Bordet måler 190 cm. i længden og så er det kun 80 cm. bredt og det kan jeg god lide. Mit eget spisbord måler også kun 80 cm. og selvom det kan være lidt svært, når vi er mange og der skal mad på bordet, så synes jeg at bredden er perfekt fordi man er tættere på hinanden og samtalerne omkring bordet bliver mere nære og intime. Samtidig fylder det ikke så meget og det er et plus.

Bordet fås i røget eg og sortbejdset ask. Begge borde kan bestilles enten med messing, rustfrit stål eller lakerede stålbeslag. Prisen er 14.995 kr.

Bylassen.dk

Ikonisk spisebord
Artikel
Ikonisk spisebord
Beskrivelse
Indlægget er lavet som en del af mit ambassadørsamarbejde for By Lassen. Ord og holdninger er af mig.  Mogens Lassen, arkitekt og manden bag Kubusstagen har gennem sin
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply