Produkt og design (Interior design)

Brdr. Krüger since 1886

For en måneds tid siden var jeg inviteret til 130 års fødselsdag hos en helt fantastisk familie. Familien Krüger fejrede deres virksomhed Brdr. Krüger 130 års dag. Tænk en gang, 130 år! Gennem 4 generationer har Brdr. Krüger ført deres passion for godt håndværk og stærkt design videre. Man hører ofte, at familievirksomheder overtages af næste generation, men gennem 4 generationer, det er bemærkelsesværdigt.

Det hele startede som et trædrejeri i 1886 stiftet af de to brødre Ferdinand og Theodor. Den dag i dag bliver der stadig drejet træ og passionen er intakt, det er man ikke et øjeblik i tvivl om, når man færdes på fabrikken og hører de mange historier fortalt med masser af kærlighed af familien. Det er faktisk her på fabrikken at Kay Bojesens berømte abe bliver lavet, sammen med Hans Bøllings anerkendte bakkebord.

Pressen var inviteret indenfor på den nye fabrik til en smuk frokost sammen med familien og de dygtige designere, som bidrager til Brdr. Krügers design. Jeg mødte blandt andre Hans Bølling og hans kone, og det var en stor oplevelse for mig, det er det skønneste par, og jeg gik arm i arm med Hans og og fik så mange rørende historier om hans lange karriere. Han er meget tæt med familien Krüger, så tæt, at han nævnte flere gange, at han følte sig som en del af familien… det var ganske rørende. Kærligheden mellem Hans og hans kone var også meget bevægende efter så mange år, et virkelig smukt par med så meget positivitet, taknemmelighed og glæde. 

Det var simpelthen den fineste dag i omgivelser der var rå og ufærdige. Vi sad nemlig i fabrikkens kommende showroom som er under renovering… Vi sad altså i en stor hal med halve vægge, murbrokker og ufærdige gulve… men hvad gør det, når dygtige Nina Bruun har pyntet smukt op. Jeg tror faktisk, at det er en af de smukkeste frokoster jeg har deltaget i – og som vi sad der omkring bordet og skålede og talte, følte man sig faktisk som en stor familie (jeg endte med at spørge om familien Krüger ikke ville adoptere mig 🙂


Mine tre absolutte yndlingsdesign fra Brdr. Krüger får du her

FERDINAND lounge Chair opkaldt efter den ene af de to grundlæggere, designet af Studio Oeo. Stolen her gad jeg godt have stående ved sofaen i min stue. Jeg er vild med det brede sæde og den smukke ryg, den er lige præcis så tilbagelænet i sit udtryk, at jeg får lyst til at sætte mig og bare hænge ud.

LUNA lampen er gudesmuk. Her kan man virkelig se hvad Brdr. Krüger kan, når det gælder trædrejeri, det er så smukt et håndværk! Man kan ikke nøjes med blot at se på LUNA, man bliver nødt til at røre og kæle med hende, for hun har så runde bløde former… En lokkende og forførende smuk dame. LUNA er designet af  Sverre Uhnger

Jeg har altid syntes at Hans Bøllings bakkebord er smukt, men jeg indrømmer, at jeg forelskede mig endnu mere i det, efter at have mødt ham og hørt ham fortælle om hans liv i den her branche. Sikke en mand, sikke bedrifter og hvor er vi heldige, at han er her endnu. Til foråret kan vi glæde os over endnu et design fra hans hånd… jeg har fået et sneak peek og wauw… GLÆD DIG.

 

Brdr. Krüger since 1886
Artikel
Brdr. Krüger since 1886
Beskrivelse
For en måneds tid siden var jeg inviteret til 130 års fødselsdag hos en helt fantastisk familie. Familien Krüger fejrede deres virksomhed Brdr. Krüger 130 års
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply