Ikke-kategoriseret

Stine Goya & Kähler

 

Fiora pot H250 pink crop2_LOW


Stine Goya
Designer for
Kähler


I dag lancerede Kähler en noget uventet kollektion designet af en noget uventet samarbejdspartner – Uventet, fordi man umiddelbart ikke sætter Kähler og Stine Goya i samme kategori, når det gælder visuelt udtryk og formgivning. Kähler Design har gennem årene arbejdet sammen med massere af dygtige kunstnere og kunsthåndværkere, og i år har de med dette samarbejde udvist et ret stort mod synes jeg. Det glæder mig, at Kähler tør overraske og afprøve nye muligheder, jeg synes det er innovativt og sejt gået. FIORA som kollektionen hedder er meget unik og meget Stine Goya-agtig. Hun er en sand kunstner, når det gælder tekstiler, og jeg synes hun har formået at overføre sin stærke DNA helt fantastisk flot i denne kollektion. Det er en stor udfordring for en tekstildesigner at gå fra at arbejde med et bevægeligt og levende materiale til at arbejde med et hårdt og ufleksibelt materiale. Farver og mønstre skriger STINE GOYA, mens man i formgivningen stadig godt kan “mærke” Kähler. Det er lykkes super fint.

Fiora pot H250 vase H250 2_LOW

FIORA vil ikke være en keramikserie, som vil ses i alle danske hjem som vi f.eks. oplever med Omaggio vasen. Det er en ret speciel serie, som helt sikkert ikke vil falde i alles smag. Stine Goyas udtryk er ret specielt, og det er her, jeg synes, at Kähler viser format. De ved godt, at FIORA ikke kommer til at falde ind i hele “Familien Danmarks” smag, men de tør lege og give plads til også at have lidt avantgarde haute couture i deres familie, og det er dejligt forfriskende, at det ikke kun handler om bundlinje tal, men at der stadig skal være plads til det kunstneriske og unikke. Jeg er dog ganske sikker på, at en masse ‘Fashionistaer’ vil vælte butikkerne for at få fingre i FIORA kollektionen.

Fiora wall vase and vase midnight blue_low

Om samarbejdet fortæller Stine Goya: ”Jeg har altid haft et stort ønske om at lave keramik, som er et helt andet materiale, end hvad jeg plejer at arbejde i. Der er noget lækkert over keramik, der jo starter som en blød masse, men som ender med at blive til et hårdt materiale, der er varigt og består. Kähler er en virksomhed med en spændende tradition for håndværk, og for mig er det virksomhedens lange historie med netop kunsthåndværkere og ikke mindst respekt for de gamle teknikker, der har været rigtig fin at gå ind i. Det har været sjovt at lave noget, der er anderledes end det, Kähler plejer at lave, men som samtidig har en stærk forbindelse til brandets historie.”

Fiora stand bordeaux_LOW

Fiora floor pot H500 bordeaux vase pink H 250_LOW Fiora floor pot H500 midnight blue_LOW Fiora golden vase H200_LOW

Her kan du få et overblik over hele kollektionen samt dens mål – Jeg er faktisk ret vild med FIORA kollektionen, hvad synes du?Skærmbillede 2016-08-09 kl. 19.52.20

Stine Goya & Kähler
Artikel
Stine Goya & Kähler
Forfatter
Boligcious

No Comments

    Leave a Reply