Ikke-kategoriseret

MIKADO, Orden i uorden

Indlægget er en del af mit samarbejde med Georg Jensen Damask
Holdninger og ord kommer fra hjertet, skrevet af mig

Husker du pindespillet MIKADO? Hvem har ikke siddet i øsende regnvejr i sommerhuset på en klassisk dansk sommerferie og spillet Mikado? Jeg husker det tydeligt! Jeg husker den ro, der sænkede sig, koncentrationen og de pludselige udbrud, når man fik fisket en svær pind fri. Spillet er egentlig ganske primitivt, men alle kan være med fra de helt små til de ældre, dog skal man nok ikke ryste for meget på hænderne.
Kim Naver er væver og tekstildesigner, og i 1991 designede hun MIKADO dugen for Georg Jensen Damask. Dugen er designet med spillet Mikado som inspiration, og med den viden, er jeg sikker på, at du kan se spillet i dugens ret vilde design.

MIKADO_tablecloth_Black Blue_interior_close-up

Kim har skabt en helt unik orden i uorden, hvor balancen mellem det ordentlige og uordentlige balancerer sublimt, og på mystisksvivs alligevel formår at skabe et nogenlunde roligt udtryk. Der er fuld styrke på det grafiske element og det får smukt modspil af det bløde smukt vævede tekstil – Et virkelig smukt design.

I år relancerer GJD MIKADO dugen i to nye farver ‘Black Blue’ og ‘Blue Shimmer’

MIKADO - Black Blue

MIKADO – Black Blue

MIKADO_tablecloth_Blue shimmer_interior

MIKADO – Blue Shimmer

MIKADO_tablecloth_Blue shimmer_interior_close-up

 

MIKADO, Orden i uorden
Artikel
MIKADO, Orden i uorden
Beskrivelse
Indlægget er en del af mit samarbejde med Georg Jensen Damask Holdninger og ord kommer fra hjertet, skrevet af mig Husker du pindespillet MIKADO? Hvem har ikke siddet i ø
Forfatter
Boligcious

No Comments

    Leave a Reply