Kunst Produkt og design (Interior design)

HJEM


‘Når livet sætter aftryk’
“HJEM”


Billedkunstner Pernille Egeskov blev invitereret til et meget spændende projekt af Georg Jensen Damask, Fritz Hansen og Dinesen. Pernille er blevet udfordret til at lave en kunstnerisk fortolkning af de tre designfirmaer med udgangspunkt i produkternes varighed, kvalitet og håndværk. Resultatet kan du opleve i udstillingen “HJEM” som er en sanselig visuel story telling om familierelationer og tidens gang. Du kan opleve udstillingen torsdag, fredag og lørdag i Dinesen Home under 3daysofdesign.HJEM

Jeg fik lov at komme ‘behind the scenes’ mens Pernille satte sin smukke udstilling op. Jeg gik i hælene på hende og spurgte løs til de af værkerne, som stod færdige. Pernille er tydeligt passioneret og følsom omkring projektet, som de seneste måneder har optaget hende 24 timer i døgnet. Hendes fortolkninger er fantastiske – Installationerne – store som små – er så fine og godt tænkt og hele udstillingen er nærværende, dybt-tænkende, spændende og fuld af smukke historier. Jeg er så imponeret over resultatet.

Pernille fortalte mig her lidt om hele udstillingen:

“Jeg blev inviteret til at lave et kunstnerisk greb, hvor jeg bruger de tre brands produkter, men også deres teknologier i måden de bearbejder og håndværksmæssigt skaber deres produkter på. Det, der slog mig da jeg gik i gang med projektet var, at både Georg Jensen Damask, Dinesen og Fritz Hansens produkter jo er sådan noget som vi putter ind i vores hjem og omgiver os med i vores daglige liv. Det er så fin en kvalitet, så det går i arv. Vi arver jo både Damask duge og Fritz Hansen møbler – Og så skulle udstillingen jo være i den her Dinesen lejlighed, som jo er et hjem og derfor var det så nærliggende at spinde en fortolkning omkring produkternes varighed og bestandighed sat overfor livets skrøbelighed og livscyklus”HJEM

Pernille går tæt på alle brands. Hun tænker dem ind i den daglige brug hos os almindelige mennesker, deres livscyklus og hele tanken om, hvordan godt design varer ved igennem flere generationer. De arves og der ligger ufattelig mange personlige fortællinger i noget så simpelt som en gammel damaskdug. Den er måske gået i arv fra familiemedlem til familiemedlem gennem mange år. Netop dette har hun fortolket i udstillingens største værk. Værket løber igennem to store rum. Det ender eller starter med at være tusindevis af snore, som forsætter og bliver til en Damaskdug der ligger på en bord. Den ubrugte dug forsætter på gulvet bundet sammen med  beskidte duge, som ender i en kæmpe garnnøgle af 100 duge. Omkring garnnøglen ligger der bestik og brugte tallerkner. Meget smuk og meget symbolsk fortælling om en dugs livsforløb.HJEM

“Værket med dugene, handler jo om, at vi har de her duge på bordene ved særlige lejligheder – til dåben, fødselsdage, jul, konfirmation, bryllup, begravelser… altså vi bruger dem ved de lejligheder, som hele tiden går i cyklus – Så dette værk hedder ‘Rotation’ og det strækker sig mellem de to rum. Om man starter i den ene ende af installationen eller den anden er sådan set lige meget. I den ene ende ender det i tusinde af tråde, som ligger helt fint henover stokken og ender i et skødesløs virvar. Om det bare er den simple fortælling om damaskens vævning eller hvis jeg nu “tygger maden for dig” og siger noget med ‘livets tråde osv’, så kan man jo så selv få det ud af det man synes man skal” fortæller PernilleHJEM

På udstillingen kan du også opleve en ensom optrævlet ‘Myre’ stol, og en rå planke gennemboret af træstolter, nogle store rammer med lidt mere håndgribelige værker, som illustrerer de mange lag i Fritz Hansens stole og også tekstiler fra Damask. Der er mange spændende kunstneriske oplevelser i Dinesen lejligheden, blandt andet et sanse-brusebad, man kan sætte sig ind i og lade sig beruse af et loft med neadhængende liljer… meget smukt. Desuden er der også en ret cool fortolkning i soveværelset….. Jeg synes helt klart, at du skal smutte forbi og se udstillingen, torsdag, fredag eller lørdag – ”HJEM” | Dinesen Home, Nikolaj Plads 9, 1067 København K

Jeg vil ikke vise alle billederne fra udstillingen her, det ville være en skam at frarøve dig oplevelsen selv. Hvis ikke du når forbi i løbet af de næste tre dage, så kan du glæde dig til at vi bringer billederne i det næste nummer af Sohome.

HJEMDu kan følge mig både torsdag og fredag på snapchat @Malene Marie Møller – Her vil jeg tage dig med live rundt i København på besøg hos så mange firmaer som jeg overhovedet kan nå

 

 

HJEM
Artikel
HJEM
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply