Kunst

Maleriske foto af Marian Strand

Jeg er datter af en kunstner, jeg ejer ikke skyggen af talent i den retning selv, men jeg værdsætter det, og det har været så stor en del af min opvækst, at jeg føler mig hjemme i et hjem med kunst. I mit barndomshjem var væggene levende. Her var kunst fra gulv til loft i alle rum. I stuen var det malerier, som min mor havde købt eller selv malet. I hendes soveværelse var væggene plastret til med plakater fra hendes søster, som arbejdede som grafiker. 

Kunst er magisk, en verden du kan gøre helt din egen. Jeg husker, når jeg som lille pige vågnede op i min mors seng. Her kunne jeg ligge længe og forsvinde ind i de mange plakater. Jeg dannede livshistorier om de mennesker, der optrådte på billederne. Jeg døbte dem, gav dem personlighed, forstillede mig deres hjem, gav dem børn og erhverv. Jeg kunne bruge mange timer på at skabe de her virkeligheder – Måske er det i virkeligheden der min passion for det at formidle historier stammer fra?
Jeg gør det stadig! -altså danner historier når jeg ser et værk, som drager mig. Jeg gør det også når jeg blot sidder på en bænk og iagttager mennesker, det elsker jeg. At sidde og iagttage en ældre mands bevægelser, rynker og udtryk. Jeg opdigter en historie om, hvor han bor, om hans kone og børn. Jeg finder på sjove særheder, som jeg synes han skal have, daglige rutiner og giver ham et job, som passer til hans fremtoning. Hvis jeg kunne male, ville jeg male ham igen og igen… men jeg er fortæller, og i stedet kan jeg bygge nye historier igen og igen. Jeg gør det også med mine børn, og de hjælper med. Så sidder vi der over en is elller noget og finder på i et væk. Jeg nyder deres ivrige øjne, når historierne bliver lidt for magiske, eller når de selv snubler over ordene for at lege med – Måske jeg kan smitte dem i retningen af kunst?

Marian Strand

På Instagram vælter det med talentfulde kunstnere og fotografer – Et online galleri, som er i konstant bevægelse. Jeg behøver ikke sige, at jeg ELSKER det vel? Fotograf Marian Strand har jeg mødt via Instagram. Marian arbejder både kunstnerisk og kommercielt med foto. Hun er fotograf og dygtig til at formidle en smuk og mystisk stemning. For nylig fandt jeg over noget meget interessant på hendes profil – En kombination af foto og maleri.

Maleriske foto af Marian StrandMaleriske foto af Marian Strand

Ukendt Portræt

Portrættet herover er et samarbejde mellem Elisabeth Gellein og Marian Strand. De to kvinder startede Apropos Studio sidste år, som er en eksperimenterende platform for kunstprojekter. Lige nu læser Elisabeth på KADK, men til juni er hun færdig og så er planen, at der skal kobles en webshop på. Elisabeth og Marian sender projekter til hinanden hele tiden, med en overskrift – Overskriften på projektet herover var ‘Ukendt Portræt’ – Her var spørgsmålet: Hvad skal der til før, at nogen hænger et portræt op af nogen, de ikke kender?

Ret interessant arbejdsmetode mellem to talentfulde mennesker. Elisabeth sender tegninger og arbejdsmetode til Marian og hun sender ligeledes foto tilbage – og på den måde udfordrer og inspirerer de hinanden.

Maleriske foto af Marian Strand

Et fotografi kan hurtigt blive kedeligt for nogen, hvis de ikke kender personen på billedet, men hvis man tør lege lidt, og danne sig sine egne historier, præcis som Marian og Elisabeth gør, så sker der noget magisk i spændingsfeltet mellem det maleriske og fotografiske.
Tanken omkring denne series overordnede spørgsmål er ret cool, den gør mig nysgerrig og åbner en ny verden for mig. På en eller anden måde hænger den jo ret fint sammen med mit barndomstankespind, som jeg startede indlægget med.
Maleriske foto af Marian Strand
Maleriske foto af Marian Strand
Marian Strand fotograferer også interiør billeder til kommercielt brug. Hun har en meget smuk instagramprofil som jeg synes du skal tjekke – @marianstrand
Hvis du ønsker at følge projektet Apropos Studio kan du gøre det her
Maleriske foto af Marian Strand
Maleriske foto af Marian Strand
Artikel
Maleriske foto af Marian Strand
Beskrivelse
Jeg er datter af en kunstner, jeg ejer ikke skyggen af talent i den retning selv, men jeg værdsætter det, og det har været så stor en
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply