BØGER

Ethvert menneske har sin egen rejse…

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Vertivalité – Et smuk fotokunst-print af Aurélien Villette – Fundet hos Yellowkorner.com

Jeg har en svaghed for gamle forladte bygninger – Det er efterhånden generelt blevet lidt af en trend, men for mig har disse bygninger altid virket dragende. Min lillebror og jeg deler denne passion, og jeg husker vores små ekspeditioner som børn. Der er nemlig en vis spædning og fare forbundet med at træde ind i en forladt bygning. Man er uinviteret og aner ikke, hvad der venter én. Man bryder ind i noget, der engang var dagligdag for nogen – Et privat hjem eller et nedlagt hospital, som gemmer på historier, som vi så gætter os til… -det er det, der driver os. Så længe jeg kan huske og stadig den dag i dag, har Bastian (det hedder min bror) og jeg delt en fælles nysgerrighed på mennesker, menneskelig adfærd og de historier der gemmer sig hos den enkelte – Ethvert menneske har sin egen rejse, og er man nysgerrig, og tør undersøge, finder man som regel nogle ret rørende og spændende rejser.

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Foto: Jan Elhøj & Morten Kirckhoff

Bastian er begyndt at jagte disse steder. Han følger en masse blogs, som specifikt handler om Abandoned Buildings! Han noterer sig spændende områder, og så lægger han en plan. Han kan godt finde på at tage en uges fri, smutte til Tyskland, leje en bil og kører rundt på opdagelse i forladte bygninger, som han har læst om.

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Foto: Jan Elhøj & Morten Kirckhoff

Ligesom jeg, drages han af en nysgerrighed – nysgerrig på livet der engang blev levet i disse bygninger. Jeg har set hans billeder og hørt hans historier, og sammen har vi undret os over, hvordan et hjem pludselig kan være forladt, hvad skete der? Disse hjem kan man ofte se, har været livlige i det øjeblik de blev forladt – som om nogen bare rejste sig og gik og aldrig kom tilbage. I et hjem stod der f.eks. en symaskine på bordet med sytøj i, der stod også en opvask og uredte senge…? Det føltes som om, at hjemmet var blevet forladt i en voldsom hast. Hvad skete der, hvorfor blev denne dagligdag pludselig afbrudt, og hvorfor kom de ikke tilbage? Nogle gange er nysgerrigheden næsten ikke til at holde ud, fordi det virker lidt for mystisk.

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Foto: Jan Elhøj & Morten Kirckhoff

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff rejser rundt i mange dele af verden og finder forladte steder, som de går på opdagelse i. De sidste 8 år har de rejst rundt sammen og taget billeder af en masse fantastisk forladte bygninger, forlystelsesparker, fabrikker m.m. Det har krævet en hel del research og planlægning og til tider har der været tale om ulovlig indtrængen.

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Foto: Jan Elhøj & Morten Kirckhoff

Ethvert menneske har sin egen rejse...

Foto: Jan Elhøj & Morten Kirckhoff

Jan Elhøj & Morten Kirckhoff har dokumenteret deres rejser i tre fantastisk smukke bøger: “Abandoned” Jeg har deres sidste bog, og jeg er meget begejstret for den. Den første udgivelse er udsolgt men de sidste to kan købes her

Ethvert menneske har sin egen rejse... Ethvert menneske har sin egen rejse...

 

 

 

Ethvert menneske har sin egen rejse…
Artikel
Ethvert menneske har sin egen rejse…
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mette weber
  februar 19, 2016 at 21:44

  Så følger du vel selvfølgelig @abandonnedearth på insta

 • Reply
  Marie Gøtler
  februar 29, 2016 at 11:01

  Fed bog. Jeg gav min mand den i julegave – og han hader normalt bøger. Men denne kigger både han og jeg i, igen og igen.

Leave a Reply