Borddækning Produkt og design (Interior design)

Imerco scorer norsk designdronning

Imerco scorer norsk designdronning

Isenkræmmerkæden Imerco har store ambitioner om at kunne tilbyde stærkt design under egen vifte. I april sidste år købte de designrettighederne til en ikonisk emaljeserie fra Cathrineholm – En serie, der var så populær i Norge, som Royal Copenhagen er i DK (næsten). Noget af et scoop, og meget spændende at følge Imercos planer i fremtiden med de visioner isenkræmmerkæden har præsenteret.

Imerco scorer norsk designdronning

Bag den berømte emaljeserie stod Grete Prytz Kittelsen (1917 – 2010). Grete var guldsmed, emaljekunstner og Skandinaviens uofficielle designdronning. Hun var femte generation i en af Norges mest anerkendte og toneangivende guldsmededynatier, Tostrup.

Imerco scorer norsk designdronning

Kunstnerern Grete Korsmo i sitt atelier. Foto: Aftenposten

Den dygtige og progressive kvinde imponerede langt udover Norges grænser. Ved Triennalen i Milano i 1954 stod anmelderne og pressen i kø for at rose hendes design. Dette gik ikke ubemærket hen i Norge, særligt jernværket Cathrineholm kastede deres interesse på Grete efter hendes triumf i Milano. De kontaktede hende efterfølgende for et samarbejde – Et samarbejde, som fik en kæmpe betydning for hendes karriere, men også for Norges designhistorie.

Imerco scorer norsk designdronning

Heltinde og rebel

Grete var på mange måder både en heltinde og rebel. Hun var rebel mod de snobbede, ekskluderende, priviligerede og velstående rige. Hun dyrkede idealet om høj kvalitet til rimelige priser. Emaljeserien for Cathrineholm var for Grete en vision om at skabe smukt hverdagsdesign, som skulle være tilgængelig for alle. Det internationale højdepunkt for Cathrineholm og Grete Prytz Kittelsen var, da flere af produkterne i emaljeserien vandt guldprisen i Triennalen i Milano 1957.

Hun var en sej kvinde Grete – En kvinde, der stod op for hendes værdier. Hun var en del af den norske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig, og måtte derfor flygte til Sverige i 1943. Imerco scorer norsk designdronning


“Grete er én af det 20. århundredes mest originale og teknisk dygtigste designere i Skandinavien”
-Jørn Utzon


Den nye kollektion af Cathrineholm laves i hånden. Den er i emaljeret stål. De ikoniske striber lægges på skålene i hånden og hver enkel stribe bliver nøjsomt rettet til – Et smukt gammelt håndværk, bevares med denne flotte nye serie, som Imerco nu lancerer. Skålene kan købes fra 1. april i alle landets Imerco butikker til priser fra 199,95 – 599,95 kr.

//

Imerco scorer norsk designdronning
Artikel
Imerco scorer norsk designdronning
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply