Jul (X-mas) Uncategorized

Mit julebord

Indlægget er en del af et samarbejde med Rosendahl.

Sammen med Allan fra Bungalow5 og Rikke fra That Nordic Feeling har jeg stylet julebord for Rosendahl.

Opgaven lød på, at vi skulle dække et julebord med Rosendahls smukke Karen Blixen julepynt. Jeg har gennem de tre stylingopgaver, vi har fået af Rosendahl holdt mig til et fast tema – et ret typisk tema for mig og min jul: Skoven. Måske så du min juledekoration: LUCIA OPTOG I SKOVEN?

 


TIL BORDS I SKOVBUNDEN


Det har været sjovt at lege med Karen Blixen serien, fordi den i virkeligheden falder lidt uden for min smag – eller det gjorde den. Nu hvor jeg har haft den i hænderne og brugt den i stylingregi er den groet på mig. Den er utrolig smuk. De små figurer fortæller hyggelige historier, som jeg er sikker på, stimulerer fantasien særligt i de små børns hoveder. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg elskede de mange sjove figurer i min mormors julehjem. Jeg tog det hele ind, og digtede små eventyr. Det er en af de ting Karen Blixens julepynt har givet mig – Den barnlige glæde ved julen.

Jeg har valgt kun at arbejde med guld, jeg har altid haft svært ved at mikse guld og sølv. Guld giver varme og er smukt sammen med grønt. Det smukke fuldendte pynt står i fin kontrast med den rustikke skov, og jeg har en svaghed for kontraster af denne slags.

Allan, Rikke og jeg konkurrerer om, hvem der har lavet det smukkeste bord. Det er dig der bestemmer! Gå ind og stem lige her Du kan du vinde lækre præmier for 2200 kr. Gå ind og stem, det vil vi alle tre blive glade for ♥ Sidste chance er i morgen!

Mit julebord

Jeg lavede en løber af forskellige mos-arter på midten af bordet. Det sviner en del, så man kan lægge en planke under (det gjorde jeg ikke). Jeg har placeret forskellige grantræer og små buske i løberen og dækket potterene med mos. De smukke Karen Blixen figurer i guld er så fine i kontrast til den rustikke skovbund. Glas, bestik og tallerkner er fra Rosendahls Grand Cru Soft serie. Hele udtrykket i Soft serien er blødt og flødeagtigt, det passede perfekt til stemingen. Mit julebord

Dug og servietter er fra Georg Jensen Damask. Juledugen hedder STARRY SKY og servietterne er fra TAFFEL serien

Mit julebord

Denne figur var min søn meget betaget af. En nisse og kat der deler risengrød, stor misundelse hos min katte-elskende lille søn.
Mit julebord Mit julebord

En serviet på julebordet skal være sprød og nystrøget, det har min mormor lært mig! Hun var ekspert i borddækning, hun satte en stor ære i altid at dække fint op – jeg tror det er hendes passion jeg har arvet.

Mit julebord Mit julebord Mit julebord Mit julebord

 Jeg har brugt nogle af de større Karen Blixen ornamenter som servietringe

Mit julebord Mit julebord

Jeg er så heldig at have palæsprossede vinduer, hvilket er ekstra charmerende i julemåneden. Her har jeg hængt Karen Blixen ornamenterne.


Indlægget er en del af et samarbejde med Rosendahl. Nøj, hvor har det været sjovt, jeg håber du er blevet inspireret!

 

 

Mit julebord
Artikel
Mit julebord
Beskrivelse
Indlægget er en del af et samarbejde med Rosendahl. Sammen med Allan fra Bungalow5 og Rikke fra That Nordic Feeling har jeg stylet julebord for Rosendahl. Opgaven lød
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Heidi Hallingstad
  november 26, 2015 at 08:56

  Så smukt et dækket bord, Malene! Får jo helt lyst til at sætte sig ned og spise en dejlig julemiddag lige nu 😉

 • Reply
  tuttifruttimedettvist.blogspot.com
  november 26, 2015 at 11:45

  Smukt, enkelt og indbydende, her ville jeg gerne være gæst. :o)

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 28, 2015 at 07:08

   Tak, hvor er du sød. Hvem ved, måske inviterer jeg en dag mine læsere på julehygge:-) Det gad jeg godt.

 • Reply
  Christina Knudsen
  december 1, 2015 at 10:05

  Det ser rigtig flot og hyggeligt ud 🙂 Det er i den grad også stadigvæk populært at invitere naturen indenfor, hvilket jeg elsker 🙂
  Jeg har f.eks. lige købt et helt nyt plankebord fra http://unoliving.com/spisestue/spiseborde
  Nu glæder jeg mig bare til at modtage det – og så er planen, at jeg skal lave dekorationer, som er i stil med Marlenes. Det er virkelig flot 🙂

Leave a Reply