Blog TAKE OVER Uncategorized

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio

I dag har jeg ladet den unge talentfulde Laura Bilde overtage Boligcious. Laura læser Interiør og møbeldesigner på VIA Design (TEKO) i Herning. På trods af, at hun har halvandet år tilbage af sin uddannelse, er hendes karriere allerede i gang. Laura har allerede designet for  HANDVÄRK  og Kristina Dam. Jeg har mødt hende et par gange og haft æren af at style hendes design i forbindelse med hendes designsamarbejde med Handvärk. I dag fortæller hun om de alt for smukke møbler hun har lavet med Kristina Dam. Tag vel i mod LARUA BILDE.

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio           Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio           Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio

 

“Hvordan kan et entremøbel se ud på baggrund af forbrugerens æstetiske og funktionelle behov?

Denne problemstilling stilte jeg mig selv, da jeg skulle designe et produkt for Kristina Dam Studio. I min research af designvirksomheden blev jeg hurtigt præsenteret for deres kreative spændingsfelt mellem kunst og interiør. Her blev jeg især inspireret af Kristinas grafiske, skulpturelle og minimalistiske tilgang til formsproget. Denne inspirationskilde har været udgangspunktet for mit designforslag og skabt rammerne for et produkt, der kan intergreres i Kristina Dams designunivers, hvor æstetik og funktion mødes.

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio

 

Jeg har primært designet Graphic Shelve og Graphic Coat Rack med udgangspunkt i de behov, som eksisterer i entreen. Dog er det vigtigt for mig, at man som forbruger har mulighed for at anvende produkterne i flere forskellige sammenhænge, såsom stuen, køkkenet, soveværelset mm. Produkterne skal være fleksible og funktionen skal afhænge af den enkelte forbrugers egen behov og ønsker.

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio

Min tanke bag konceptet i produktserien var at skabe en udforskende, skulpturel silhuet, der ”omfavner” et svævende objekt – hvad end det er et spejl eller en hylde. Under hele processen har jeg eksperimenteret med at udforme og udvikle en ”silhuet”, der fungerer som selve stellet til reolen. Graphic Shelves består således af to identiske, rammer, der vender modsat hinanden og skaber et asymmetrisk udtryk. Rammerne monteres med tre grafiske hylder, som opretholder stabiliteten i konstruktionen og derfor kan reolen også transporteret adskilt og flat pakket. Reolen har ingen konkret bagside og kan ligeledes anvendes som rumdeler, hvilket gør produktet fleksibel og funktionel.

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio

Graphic Coat Rack er designet og udviklet ud fra samme tankegang og tilgang til formsproget som Graphic Shelves, hvor jeg har eksperimenteret med at integrere æstetik og funktionalitet i ét minimalistisk og skulpturelt produkt.
Konstruktionen består af en grafisk silhuet, der ”omfavner” et rundt spejl og ender ud i forgreninger, der fungerer som knager. Graphic Coat Rack kan både hænge vandret og lodret i samme beslag og er funktionel i begge retninger.

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio 

Graphic Shelves og Graphic Coat Rack kan forhandles i butikkerne i slutningen af september 2015.


Indlægget er skrevet af Laura Bilde

 

Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio
Artikel
Laura Bilde i samspil med Kristina Dam Studio
Beskrivelse
I dag har jeg ladet den unge talentfulde Laura Bilde overtage Boligcious. Laura læser Interiør og møbeldesigner på VIA Design (TEKO) i Herning. På trods af, at
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply