HJEMME HOS NOGEN (VISITING HOMES) RUM OG INDRETNING

Indretning på 52 kvm….. Se Stine Bujes skønne hjem

Foto: Oscar Haumann


Boligreportage
hjemme hos
STINE BUJE


I vores magasin Boligcious Lookbook besøgte vi forfatte Stine Buje ( Læs vores boligmagasin gratis her). I dag bringer vi reportagen her på bloggen, og som bonus får du nogle af de billeder, der ikke kom med i magasinet. Velkommen indenfor hos Stine Buje.

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Hvem: Stine Buje, 33 år | Hvor: 52 kvm. på Skydebanegade i København V | Hvad: Stine er forfatter og foredragsholder. Har skrevet bogen ”Snak på livet løs– inspiration til samtaler om livet før døden”.

Levede af bønner i fire måneder for at få råd til en bordplade

Stine blev forelsket ved første øjekast, da hun trådte ind i den 52 kvm lejlighed på Skydebanegade på Vesterbro. Det var her, hun ville bo. Efter en større ombygning er lejligheden blevet hendes åndehul midt i København.

Da Stine skulle flytte fra sin store hjørnelejlighed i Valby til den lille lejlighed på Vesterbro, fik hun en oplagt mulighed for at rydde ud og sortere i sine ting. Hun besluttede sig for, at hun kun ville have det mest nødvendige med ind i sit nye hjem. Hun flyttede ind i Skydebanegade med kun 14 flyttekasser, og i dag er hun rigtig god til ikke at samle på ting – hun har brug for luft omkring sig.Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

”Jeg havde samlet alverdens møbler og loppefund i mine gamle lejlighed. Da jeg slæbte ligegyldige ting ned fra loftet på tredje time, besluttede jeg mig for, at jeg aldrig mere vil eje noget, som jeg ikke har brug for. Det har faktisk frigivet en masse energi kun at holde fast i det absolut nødvendige.”
Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem
Lejligheden på Skydebanegade består af et soveværelse, et køkkenalrum og en skøn altan. Selvom lejligheden var lige til at flytte ind i, fik Stine lyst til at ændre på ruminddelingen. Hun besluttede sig for at rive en væg ned og skabe fri passage til lejlighedens vestvendte altan. Fra altanen er der udsigt til en nedlagt kirke og en typisk charmerende københavnergård.
Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem
Man kommer hinanden nær fra altan til altan i den lille gård. ”Altanen er hjertet i lejligheden. Den fungerer som et ekstra rum i de varme måneder. Jeg elsker at sidde derude i de lyse sommer nætter. Der er en helt særlig ro og stemning, som jeg ikke finder særlig mange andre steder i København.”
 Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem
Køkkenalrummet har en central plads i lejligheden, og det var en tung del af budgettet, der gik hertil. Da Stine skulle vælge bordplade til det kombinerede køkkenbord, skrivebord og spisebord, valgte hun at investere i det lette og elegante materiale Corian. Det viste sig dog at blive en dyr løsning, fordi de mange skæve vinkler i lejligheden krævede ekstra tilskæringer i bordpladen. ”Jeg endte med at leve af grønne bønner i fire måneder for at få råd til den bordplade, men det fokuserede jeg ikke så meget på. Når man tager et valg, som føles rigtigt, så føles konsekvenserne ikke så store. Jeg har heldigvis mange gode veninder, som inviterede på mad i den periode. Og så kan jeg godt lide bønner” Med gode håndværkeres hjælp brugte Stine to intensive måneder på at ombygge lejligheden, og i dag er den præcis, som hun kunne ønske sig.
” Jeg knoklede så hårdt, mens ombygningen stod på. Jeg var helt radbrækket og havde støv på hjernen, men det var hele sliddet værd. Jeg føler mig privilegeret over at bo i en lejlighed, som jeg elsker at vende hjem til”
Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Her på denne side af køkkenbordet indtager Stine sine måltider, på de dag, hvor altanen ikke er en mulighed. Det er også her på denne plads, at Stine arbejder fra.

Lejligheden er lys og let. Her er en zen-agtig ro, som passer så fint med Stines eget behagelige og rolige sind. Stine arbejder som forfatter og bruger mange timer foran computeren ved bordet i køkkenalrummet. Derfor er det vigtigt for hende, at der er visuel ro i lejligheden.

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Stine købte lejligheden på Vesterbro i en hård tid, hvor hendes mor kæmpede mod uhelbredelig kræft.

”Alting havde været så hårdt i så mange måneder, men den sommer hvor jeg købte lejligheden, havde min mor det okay. Det var som om, at lejligheden gav os mulighed for at fokusere på noget positivt. Det gjorde min mor glad at se mig smile igen.”
   Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem   Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem   Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Da moderen fik konstateret kræft, besluttede Stine sig for, at hun ville have det bedste ud af deres sidste tid sammen. Det var vigtigt for hende at få sat ord på det, der betød noget, men det var svært at tage hul på samtalerne. Stine søgte efter idéer og hjælp på nettet, men uden held. Med input fra gode veninder lykkedes det hende heldigvis at prøve et par ting af med stor succes, så da hendes mor døde, havde hun en følelse af, at de havde fået snakket ud.

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Stines bog “Snak på livet løs” er et smukt redskab til at tage hul på de svære samtaler om livet før døden. Køb bogen her  – Pssst….. det er Oscar du kan se i spejlbilledet – vi synes det var sjovest ikke at redigere ham væk.

Efter moderens død besluttede Stine sig for at sige sit job op i Ungdommens Røde Kors for at rejse til Sri Lanka og Bali og skrive den bog, som hun selv havde manglet under modernes sygdomsforløb. I maj måned 2015 udkom bogen ”Snak på livet løs”, som giver konkrete idéer til at tage hul på de svære samtaler før døden. I dag holder Stine foredrag om bogen i hele landet.

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Entréen er en del af alrummet – For at afgrænse og skabe et diskret rum i rummet, har Stine malet alt sort hvilket skaber en rolig og uforstyrrende effekt.

 

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Skønne detaljer giver rummet personlighed, som f.eks. Stines ketcher i neon pink.

”Min mors sygdomsforløb har lært mig, at man skal lade være med at udskyde ting, som er vigtige for en. Hvorfor ikke sige til sine nærmeste, at man holder af dem, selvom det er en kedelig tirsdag? Hvorfor ikke rykke teltpælene op og flytte et nyt sted hen, hvis det er det, man drømmer om. Min mor var ikke meget for at snakke om følelser, men det lykkedes alligevel at få sat ord på det vigtige, mens vi havde muligheden for det. Vi har et valg i forhold til, hvad vi gør med vores tid. Det er om at bruge den bedst muligt.

Bogen blev startskuddet på en ny karriere for Stine, som allerede er i gang med at skrive endnu en bog.

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Et kig ind i soveværelset. På døren hænger Sitnes mors lædernederdel som en del af udsmykningen. På vægge anes et gammelt butiksgitter, som Stine bruger til sine stiletter. Der ligger en ret sjov historie bag det gitter, den kan du læse på side 94 lige her

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Det var en stor glæde at opdage, at Stine havde bygget seng ud fra min opskrift – Mit mest populære blogindlæg nogensinde – Byg den selv, se vejledning her

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

På væggen hænger moderens gamle halskæder og på gulvet står en stak opbevaringskasser, som Stine har malet med resterne af vægmalingen. Det skaber et roligt og samlet udtryk.

 

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Smuk farveafstemt vidueskarm med udsigt til Skydebanegade.

BONUS-TIP

Indretning på 52 kvm..... Se Stine Bujes skønne hjem

Ligesom kasserne i soveværelset, har Stine malet sine vaser med en rest vægmaling fra soveværelset. Hun var træt af vasens farve, men elskede formen. Nu står vasen rå og mat og passer til resten af rummet.


Foto: Oscar Haumann

Indretning på 52 kvm….. Se Stine Bujes skønne hjem
Artikel
Indretning på 52 kvm….. Se Stine Bujes skønne hjem
Beskrivelse
Foto: Oscar Haumann Boligreportage hjemme hos STINE BUJE I vores magasin Boligcious Lookbook besøgte vi forfatte Stine Buje ( Læs vores boligmagasin gratis her). I dag bringer vi reportagen
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply