Køkkenet (Kitchen) Uncategorized

Livet i og omkring køkkenet…

Vidste du at….Livet i og omkring køkkenet...

 

Jeg har fået fingrene i en rapport udarbejdet af IKEA om vores liv i og omkring køkkenet. Det er altså ret interessant læsning.

Livet i og omkring køkkenet...

Køkkenet er nemlig blevet et af det vigtigste rum i hjemmet, hvis ikke det vigtigste – det er det i hvert fald for mig. Køkkenet virker som en magnet på de fleste mennekser – Det er her vi samles over madlavning eller gode måltider. Det er under måltiderne vi er sammen allesammen, og har mulighed for at fortælle om dagens hændelser.

 

Livet i og omkring køkkenet...

De sidste år er vores interesse for mad steget markant. Vi er mere end nogensinde optaget af kvalitet, gode råvarer og økologi. Vi er blevet mere nysgerrige på, hvor maden oprindeligt stammer fra.

Livet i og omkring køkkenet...

Mange af os er begyndt at dyrke vores eget grønt. Det kan være urter i i altankassen eller i vindueskarmen. Nogle er heldige at have deres eget grøntsags- eller -frugtbed og nogle bruger al deres fritid i deres kolonihavehuse.

Livet i og omkring køkkenet...Det der med at dyrke sin egen lille have kan snildt foregå i vindueskarmen og styres af dine unger. Lad dem få en lille have hver, og nyd, hvor forundrede de bliver, når de oplever, at de rent faktisk kan gro deres egen mad. Det er stort for dem, og de bliver så stolte.

Livet i og omkring køkkenet...

Jeg kan helt sikkert godt blive bedre til at hive mine børn med i køkkenet. Jeg vil ikke sige jeg er nr. 10 mand i undersøgelsen herover – Jeg involverer mine børn, men det er desværre nok mere i retningen af at tage af bordet og dække bord. Det sker alt for sjældent, at jeg inddrager dem i madlavningen. En travl hverdag og for lidt tid til madlavning medvirker at jeg ofte hellere selv hurtigt vil have denne opgave løst. Det er trist for det er jo i virkeligheden så hyggeligt – Der er klart potentiale i den retning for mig, og jeg modtager gerne gode idéer fra dig i kommentarfeltet.

Livet i og omkring køkkenet...

Når jeg så endelig på en overskudsdag involvere mine børn i madlavningen, er det jo drøn hyggeligt. De elsker at få lov at være med til at hjælpe og føle sig som en del af voksenteamet.

 

Livet i og omkring køkkenet...

Livet i og omkring køkkenet...

Mennesker spiser det de kan se ( no shit Sherlock… tænker du nok) – Men undersøgelsen her viser, at vi mindsker madspil ved at  gemme maden i gennemsigtig opbevaring. Jeg har i mange år benyttet mig af IKEAs køkken opbevaringsløsninger ( og nej jeg får ikke penge for eller noget andet for dette indlæg), de er gennemsigtige og der bliver hele tiden designet ny funktionelle varianter. Når resterne fra aftensmaden står i en gennemsigtig box i køleskabet, så husker jeg den og får lyst til at spise den. Jeg glemmer alt om, hvad der er i, hvad, hvis køleskabet er proppet med overdækkede skåle og bokse man ikke kan se igennem – og jeg er da ved gud for doven til at gide åbne for at se efter…. i hvert fald før det er forsent.

Livet i og omkring køkkenet...

Livet i og omkring køkkenet...

Køkkenet som værksted

Man bør betragte sit køkken som et værksted. Der skal være orden, tingene skal have faste pladser og køkkenredskaberne skal være let tilgængelige – Vi har allesammen hver vores vaner, og derfor er det vigtigt at du indretter dit køkken, så det fungerer for dig, på den mest hensigtsmæssige og funktionelle måde.

Livet i og omkring køkkenet...

Der er intet, der kan dræbe min madlavningsglæde mere, end når jeg konstant skal lede efter mine redskaber.

Livet i og omkring køkkenet...

Madlavning skal være sjovt – <Og det viser sig, at madlavning faktisk er en form for terapi. Men for at det skal sjovt skal køkkenet altså være velorganiseret og godt udnyttet.

Livet i og omkring køkkenet... Livet i og omkring køkkenet...
Næsten halvdelen af alle singler, savner oftere selskab når de spiser – Det kan jeg godt forstå. Heldigvis synes jeg, at der er en rigtig god fællesspisnings-udvikling i gang. Koncepter som FEAST og restauranter med langeborde, der dyrker, at man må sidde ved siden af en fremmed dukker op mange steder i de større byer.

Livet i og omkring køkkenet...

Livet i og omkring køkkenet...

TAK til IKEA for at lade mig få indsigt i denne rapport!


Indlægget er udarbejdet af mig, tolket ud fra Ikeas omfattende undersøgelse. Indlægget er ikke sponsoreret, jeg har selv henvendt mig til Ikea for at få styret min nysgerrighed.  Foto: Ikeas billedbank.

Livet i og omkring køkkenet…
Artikel
Livet i og omkring køkkenet…
Beskrivelse
Vidste du at....   Jeg har fået fingrene i en rapport udarbejdet af IKEA om vores liv i og omkring køkkenet. Det er altså ret interessant læsning
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply