Gaveidéer (Gift ideas) INTERIØR

53 år med KUBUS

53 år med KUBUSDet er 53 år siden, at Kubus stagen blev designet af arkitekt Mogens Lassen. En lysestage som enhver dansker kender, og størstedelen elsker. Kubus er i den grad et designikon også internationalt. Den stramme grafiske stage, går næppe af mode, den er som godt dansk design, tidsløs, klassisk og fuld af historie. Stagen blev designet i 1962, primært til venner og nærmeste arkitektvenner. 53 år med KUBUS

Det er ikke mange år siden, at stagen var kendt som Paustian-stagen – Helt indtil år 2012 havde Paustian faktisk distributionsrettighederne over den ikoniske stage. Firmaet by Lassen blev etablerer i 2012… imponerende, jeg føler det har eksisteret meget længere.

Nadia Lassen, Mogens Lassens oldebarn etablerede by Lassen sammen med sin morbror Søren Lassen. Det hele startede med Nadias eksamensopgave på CBS. Hun endte med at skrive om KUBUS… den historie er ret spændende og den kan du læse i mit interview med Nadia Lassen i Boligcious Lookbook “The Spring Issue” lige her (side 61) – Her kan du læse om, hvordan en ung pige frisk fra skolen, sammen med sin morbror etablerede by Lassen – En virksomhed, der bare har taget fart! Meget motiverende og imponerende, læs den!

                   53 år med KUBUS                          53 år med KUBUS

Vidste du……

-at Kubus blev produceret i Holstebro? Det er faktisk Søren Lassen, Nadias morbror, som ejer fabrikken og står for den daglige produktion. Jeg var så heldig at besøge fabrikken sidste år, jeg fik endda lov til at prøve at svejse en stage. Det var en fantastisk oplevelse at følge alle led og høre Søren fortæller. Man bliver så fjollet stolt over danskproduceret design, når man ser det blive til i hænderne på passionerede arbejdere – Sådan har jeg det i hvert fald, jeg elsker de her historier og kan ikke få nok.

53 år med KUBUS


KUBUS AW15 NEWS


Du kan godt glæde dig, hvis du er vild med kubus og messing. Kubusserien kommer nemlig nu i en messing udgave, og den er utrolig elegant. Messing serien er i butikkerne midt oktober.

Besøg bylassen.dk og gå på opdagelse i det spændende designunivers.

53 år med KUBUS 53 år med KUBUS 53 år med KUBUS 53 år med KUBUS
Indlægget er lavet i samarbejde med by Lassen. Ordene, oplevelsen og holdning til by Lassen er mine

53 år med KUBUS
Artikel
53 år med KUBUS
Beskrivelse
Det er 53 år siden, at Kubus stagen blev designet af arkitekt Mogens Lassen. En lysestage som enhver dansker kender, og størstedelen elsker. Kubus er i den grad et
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply