VÆRD AT BESØGE

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Efter tre ugers ferie er jeg mere end klar til, at vende tilbage til arbejdet. Jeg har faktisk savnet jer lidt, men jeg har nydt at følge med fra sidelinjen, og jeg synes faktisk, at de firmaer, som har kørt bloggen mens jeg har daset i solen, har klaret det rigtig godt.

Mit første indlæg skal handle om min ferie, jeg har nemlig haft den mest fantastiske ferie i Frigiliana i Andalusien, Spanien. Jeg har rejst en del i Spanien, men denne gang tabte jeg for første gang mit hjerte til landet, eller mere specifikt til Frigiliana ♥ Frigiliana er en af de smukkeste og mest charmerende byer jeg har været i nogensinde.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

FRIGILIANA

Ca. 60 km. fra Malaga ligger Frigiliana, det tager lige godt 45 min. i bil. Du kører op af en 5 km. lang snoet vej, med den smukkeste udsigt hele vejen op – jeg hang ud af vinduet og sugede det hele til mig.
Frigiliana er en en gammel by med en dramatisk historie, som du bliver mindet om flere steder i byen både via de smukke tavler med historier – som jeg ikke kan forstå – om slagets gang (har jeg ladet mig fortælle) og det skønne lille dukketeater i byens centrum, hvor du kan indkaste en mønt, og høre gamle sagn fra byen fortalt af dukker, som mine unger fandt både sjove og lidt skræmmende.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, AndalusienAlle byens huse er hvide. De er kubistiske med smukke dekorationer. Farvede døre og masser af mozaikudsmykninger, det er virkelig så fint så fint. Den hvide by ligger som en lysende perle i bjergene, og for foden af bjerget ligger badebyen Nerja omgivet af Middelhavet. Det er de smukkeste kulisser. Du får alt, hvad du kan drømme om alle 360 grader rundt. Bjerge, natur, palmer, masser af kaktus-arter, smuk hvid arkitektur og Middelhavet… hvad mere kan du ønske dig?

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Der bor lige godt 3.500 mennesker i Frigiliana, heraf ca 900 udlændinge (tyskere, englændere, danskere m.fl.). Byen er malerisk smuk, og jeg tænkte flere gange, at det her må være paradis for enhver kunstner, og det er det også! Her er nemlig et stort kunstnerliv!
Frigiliana tiltrækker mange kunstnere – også danske kunstnere som Arne Haugen Sørensen, der driver et berømt galleri Galleri Krabbe i Frigiliana. Også Leif Sylvester har vist hus i byen.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg forstår dem så godt, altså at de har hus her i byen. Jeg kunne godt se mig selv med hus her. Byen virker ikke særligt turist-tynget, og du lærer hurtigt at genkende byens forskellige personligheder. Jeg elsker at sidde og iagttage mennesker og prøve at gætte deres historie. Sidst på dagen kan du på torvet genkende de samme gamle mænd med stok og sixpence. Her sidder de HVER dag og sludrer om dagens begivenheder  – De hygger sig, og sidder der i timevis. Jeg er misundelig, over deres enkle hverdag og elsker at se deres skønne smil, deres ansigter fulde af rynker og mærker efter et hårdt arbejdsliv. De har en historie – hver og en!

Oppe i de mange skønne smalle gader, som stejlt vokser og snoer sig op gennem bjergene, finder du flere steder ligeledes ældre damer, der samles og sidder på trappestenene eller bænke og sludrer, strikker og hækler. Jeg ELSKER det!

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Byen vrimler med farvede døre, oftest i turkis, blå og grønne nuancer. Jeg har en svaghed for farvede døre (jeg bor jo selv i det lille hvide hus med den blå dør hjemme i DK). På alle mine rejser gennem hele mit liv, kan du finde utallige billeder af døre blandt mine feriebilleder og i Frigiliana, kom jeg på arbejde med mit kamera:-)

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Husnumre og særligt tallet 3 (mit yndlingstal) bliver jeg også draget af.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Uden MAD OF DRIKKE…

… duer helten ikke! -Du spiser godt i Spanien – På ferien har jeg spist alt fra grillet sværdfisk og tun, hjemmelavet ravioli, kaningryde, skaldyr, ratatouille og risotto. Vi har drukket iskold øl af nedkølede lerkrus (en udsøgt fornøjelse) og drukket de bedste cocktails på den smukkeste restaurant El Mirador.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

El Mirador er den restaurant jeg vil fremhæve ( der var mange gode), men El Mirador var noget særligt. Betjeningen var elegant og behagelig. De sødeste tjenere og en skøn ejer, som charmede mig alt hvad han kunne 🙂 Maden er helt fantastisk og deres cocktails er de bedste. Der sælges også alkoholfri cocktails til stor glæde for min datter. Serveringen forgår i to plateauer med udsigt over bjerge, hele Frigiliana og havet – på tagterrassen har du det bedste view, her bør du dog reservere bord, hvis du vil sikre dig en plads. Ender du med at sidde på “nederste dæk” skal du på ingen måde føle dig snydt, udsigten er stadig spektakulær.
Hvis jeg skal anbefale noget fra menukortet vil jeg anbefale enten grillet sværdfisk eller deres Risotto. Til ungerne: ravioli og til alle store som små: Mango mousse…mmm…

TAK til den af mine instagram-følgere, som skrev til mig, at jeg MÅTTE spise på El Mirador – Jeg skylder dig en iskold øl en dag, for den her oplevelse ville jeg da ikke have været foruden. Vi spiste flere gange på El Mirador ♥

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, AndalusienJeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien  

NATUR

Når du besøger Frigliana skal du tage den flotte vandretur gennem naturparken Sierra de Tejeda, Alhama y Almijara. En virkelig flot tur, med rå natur, bjerge, kløfter, grotter og kæmpe bjerggeder. Husk masser af vand og kom ikke for sent afsted, mørket falder hurtigt på og selvom det en smuk tur, er den også lidt skræmmende i tusmørke, skulle jeg hilse at sige:-)

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Nerja

Nerja er en større by, der ligger for foden af Frigiliana. Her er shoppe-muligheder og masser af strande. Nerja er også en charmerende og smuk by. Her finder du den lange turist-strand. Er du ikke til meter lange strande med masser af gæster og sælgere, så kan du sagtens finde mindre strande, som er utrolig chamerende. De strande besøgte vi, og de findes både i Nerja men også lidt udenfor Nerja. Vi besgøte en lækker lille strand i Maro. Maro Strand ligger 5 min. fra Nerja C, den kan anbefales. Strandene er nogenlunde børnevenlige. Der bliver dog hurtigt dybt og til tider er bølgerne lidt store, men der er rig mulighed for snorkling ved klipperne – Vi er fan af at snorkle!

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Stranden på billedet herover er en af de små charmerende strande og den ligger lige for foden af Balcon de Europa.

Når du besøger Nerja SKAL du forbi Balcon de Europa, det er en storslået oplevelse med et bjergtagende view og smuk arkitektur og så er der de gamle kanoner, som min dreng var meget fascineret af.

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien

Turen går til Frigiliana igen næste år!

Jeg kan varmt anbefale en sommerferie i Frigigliana – Vi tager afsted igen næste år.

Vi lejede en lejlighed gennem nerjaspainflats.com (Vi boede i flat70). En fin lejlighed med to soveværelser, køkken, stue, to badeværelser og to terrasser som flittigt blev brugt. Tagterrassen har en fantastisk udsigt over by, bjerge og havet. Der er udekøkken med gasgrill og opvaskemaskine på terrassen og så kan du jo tage aftendrinken i jacuzzien mens du nyde udsigten.

Mine bedste tips:

LEJ EN BIL – du kan ikke undvære en bil, hvis du vil ud af Frigiliana. Selvom der er en udemærket offentlig pool (den er virkelig fin og velholdt og koster 1,5 € om dagen), så vil man gerne på stranden, og der kan man ikke gå til.

Spis ude, men også hjemme. Det er ikke helt billigt at spise godt hver dag. I supermarkederne og de lokale markeder kan du købe masser af lækre grøntsager, frugter, brød, kød, tørrede skinker og fisk. Ikke så langt fra Frigiliana ligger en Lidl, og her var en fantastisk brødafdeling, hvor du kunne købe nybagt rugbrød – her købte vi også masse af fisk. Jeg er stor fan af at eksperimentere med mad og grønt fra de lokale, og når man har udekøkken og kold øl inden for rækkevidde, tjahhh så er jeg i mit es.

Hver onsdag er der marked i Frigiliana – Her købte jeg lidt fine sager, dem kan du læse om i morgen.

Hasta la vista ♥

Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien
Artikel
Jeg har tabt mit ♥ til Frigiliana, Andalusien
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Betty
  juli 13, 2015 at 23:28

  Sikke en skøn rejseberetning – du har virkelig solgt byen, og jeg er klar til at pakke tasken ? Indtil ungerne bliver lidt større (6mdr og 2år) nøjes jeg dog med at drømme. Og gemme indlægget på rejseønskelisten ??

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 14, 2015 at 14:35

   Det må du love mig at gøre, det er et fantastisk sted. Vi lægger allerede planer om næste års ferie, som selvfølgelig skal tilbringes i Frigiliana.

   Kh. Malene

 • Reply
  Sisi
  juli 14, 2015 at 20:02

  Åhr jeg får også lyst til at rejse med det samme, og tilbringe mindst et par uger i den skønne by! Du beskriver det hele rigtig godt, og billederne er bare så smukke!
  Jeg har været meget i Andalusien og også i Nerja, men har desværret ikke været i Frigiliana – endnu! Men nu er den i hvert fald rykket et godt stykke op på listen 🙂

 • Reply
  Maria Hoffbeck fra En verden af kunst
  juli 14, 2015 at 22:01

  Virkeligt skønne stemningsbilleder fra jeres dejlige ferie 🙂
  Jeg elsker også Spanien, har studeret spansk i sin tid.
  Frigiliana er bestemt et ferieophold værdig 🙂
  Portugal er også dejlig, hvis I har været der.
  Aften hilsner.

 • Reply
  Anthony lepage
  juli 24, 2015 at 22:38

  Dejligt at høre om jeres oplevelser af Frigiliana. Vi kom til at køre igennem Frigiliana på vej til Competa og bliv forelskede i Frigiliana og købt et hus. http://www.casalimon

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 25, 2015 at 06:28

   Hej Anthony
   Det forstår jeg godt i gjorde. Vi talte også om at købe hus der allerede førstedag og nu har vi været hjemme i 3 uger og vi drømmer os tilbage hver dag. Er det dyrt at købe hus der? må jeg spørge sådan ca hvad I gav?

   mvh- Malene

 • Reply
  Tonny Klokholm
  juli 28, 2015 at 11:39

  Hej Malene

  Super god artikel om vores dejlige by, husk marked er om Torsdagen og ikke Onsdag,
  meget fine billeder med sans for detaljerne, håber ikke for mange har læst din artikel, da Frigiliana er bedst tidlig morgen, eller aften, da turistbusserne er kørt.
  Vi har haft vores hus i 5 år og bruger det 4-6 gange om året når vi kan slippe væk fra jobbet.
  info om hus og pris på et sådan, skriv til min mail

  Mvh. Tonny

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juli 30, 2015 at 20:34

   Hej Tonny

   Hvor er I heldige. Og sjovt, jeg ventede også liiige en ekstra gang inden jeg trykkede på publish knappen – tænkte præcis det samme, det her er en perle og man ønsker ikke den skal drukne i turister. Vi skal afsted næste år, søger dog et hus med pool, da vi har en dreng på 4 år og en pige på 12, og nogle dage er det bare også rart ikke at skulle jagte stranden.

   Er glad for at du kan lide indlægget, skynder mig lige at rette dagen.

   Kh. Malene

 • Reply
  Tania Lassen
  august 25, 2017 at 07:46

  Vi rejser af sted næste uge, virkelig fedt indlæg. Meget oplysende 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   august 27, 2017 at 06:39

   Hej Tania, åhhh jeg er grøn af misundelse:-) Ønsker dig en fantastisk ferie i vidunderlige Frigi.

   Kærligst Malene

 • Reply
  per hollerup
  januar 9, 2018 at 16:42

  det må prøves tager derned i år

 • Reply
  Claus
  februar 6, 2018 at 13:48

  Kære Malene,

  Rigtig god beskrivelse af paradiset ‘Frigiliana’ som ER en ‘perle’.
  Vi fandt byen ved et tilfælde og købte et hus der for 3 år siden. Vi er der så tit som det er muligt 5-7 gange om året da vi kan arbejde ‘hjemmefra’ i perioder. Planen er at bosætte os der inden for de kommende år en ting som vi ser rigtig meget frem til.
  Lidt mere Frigiliana her:
  https://youtu.be/8rRH1Z5w-oI
  Og her er lidt der vise hvor ‘glad i låget’ nogen bliver der:
  https://youtu.be/sQ34Z_leUSk

  • Reply
   Malene Marie Møller
   februar 9, 2018 at 11:00

   Ja det er simpelthen et fantastisk sted og sjovt, jeg har hørt flere danskere der endte med at købe hus i byen efter deres besøg, måske jeg kunne finde på det samme engang. Hvad koster husene der sådan ca.?
   Vi tager lige en uge i Frigi i sommerferien, det er også på tide det er 2 år siden nu:-)

   Tak for respons

Leave a Reply