Blog TAKE OVER INTERIØR Produkt og design (Interior design)

Kähler · Historien om Danmarks mest berømte vase

Den stribede Omaggio-serie er en sand designklassiker. Vaserne findes i utallige hjem Norden over, og rigtig mange designelskere har deres egen favorit Omaggio-farve og størrelse. Men ved du egentlig, hvilke designere der står bag det stribede design? Og ved du, hvor de har inspirationen fra? Det kan du få at vide her!

Designerne bag Omaggio-serien er den dygtige designduo Stilleben, som består af Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft. Du kender helt sikkert også andre af deres designs – for eksempel står de også bag Kählers Bellino-lågkrukker, og du har måske besøgt deres flotte og inspirerende butik i København.

Den moderne Omaggio-vase blev lanceret tilbage i 2008, men inspirationen til den skal findes mange år tilbage på Kählers gamle værksted i Næstved. Tulle Emborg var en af Kähler-værkstedets dygtigste malerdamer i 1930’erne og 1940’erne, og hun skabte det stribede design, som Stilleben har fortolket og bragt til live i Omaggio-vasen.

Kähler · Historien om Danmarks mest berømte vase

Når Omaggio-vaserne skabes, bruges mange af de samme teknikker, som på det gamle Kähler-værksted for over 100 år siden. Hver eneste stribe på Omaggio-vaserne bliver sirligt håndmalet med pensel på den rå keramik, og derefter glaseres, finpudses og kvalitetstjekkes alle vaserne i hånden. På denne måde får hver eneste Omaggio-vase små detaljer, der gør dem helt unikke.

Omaggio-vasen blev hurtigt populær blandt danske og nordiske designelskere. Men den stribede vase blev for alvor landskendt, da den kom med smukke messingfarvede striber i sommeren 2014.

I 2014 kunne Kähler nemlig fejre sig 175 år jubilæum, og vi mente, den allerbedste måde at fejre den på, var med et ganske særligt, limiteret produkt, som på én gang fangede tidens trends og symboliserede Kählers 175-årig historie. Jubilæumsvasen blev mere populær, end vi nogensinde havde troet. Rigtig mange mennesker fik glæde af vasen, men mange oplevede også at ”gå forgæves”, da Omaggio-vasen langt de fleste steder blev udsolgt på rekordtid.

Kähler · Historien om Danmarks mest berømte vase

Vi var ganske overvældede over den interesse, Jubilæumsvasen fik – både blandt designentusiaster, i pressen og ikke mindst på de sociale medier. Vi kunne ikke have drømt om en større fejring af vores 175-års jubilæum, men vi var naturligvis også ærgerlige over, at så mange ikke fik en vase, som ønsket. Vores holdning både dengang og nu er, at når man skaber et limiteret produkt, skal det naturligvis fortsat være limiteret, uanset efterspørgslen.

I efteråret 2014 kom den lille udgave af Jubilæumsvasen på markedet – og dobbelt så mange som af den store Jubilæumsvase, så her fik endnu flere glæde af messingstriberne.

Hos Kähler tænker vi på Omaggio-vasen som en ægte designklassiker – og det er vi ganske overbeviste om, at mange danskere vil give os ret i! Se hele Omaggio-serien her


Indlægget er bragt af Kähler Design i forbindelse med Boligcious Summer Blog Take Over

 

Kähler · Historien om Danmarks mest berømte vase
Artikel
Kähler · Historien om Danmarks mest berømte vase
Beskrivelse
Den stribede Omaggio-serie er en sand designklassiker. Vaserne findes i utallige hjem Norden over, og rigtig mange designelskere har deres egen favorit Omaggio-farve og størrelse. Men ved
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply