D.I.Y.

DIY: Skab malet med tavlelak

Endelig fik jeg taget mig sammen til at male mit gamle skab. Skabet har fulgt mig i 11 år, og i den tid har det haft tre forskellige farver. Det betyder meget for mig det skab, jeg har nemlig arvet det af min farmor. Jeg var meget tæt med min farmor, og hun var ligesom jeg meget glad for indretning. Hun købte skabet dengang hun flyttede hjemmefra, jeg mindes, at hun engang fortalte mig, at hun købte det for sin allerførste løn. Hun har selv haft malet skabet mange gange. Når jeg kradser i malinglagene kan jeg ane flere farver.

Planen var, at skabet skulle være gråt. Man kan få tavlelak i mange farver, også grå. Det eneste problem er, at den grå man kan købe, er meget mørk. Jeg ville have en lysere grå. Heldigvis kan man også købe hvid tavlelak og så kan man jo tone farven med den.  DIY: Skab malet med tavlelak

Jeg var dog ikke tålmodig nok til at bestille et par hvide bøtter, efter jeg havde fundet ud af den grå var for mørk. Nu havde jeg endelig trukket arbejdstøjet på, så nu skulle det altså være! Jeg kørte op i min lokale malerforretning og købte 1 l helmat vægmaling.

Jeg tonede den grå tavlelak ret meget. Jeg forsøgte mig forsigtigt frem, indtil farven var helt rigtig. Jeg er super glad for min beslutning om at vælge vægmaling som supplement, jeg kunne ikke have drømt om en smukkere farve!

DIY: Skab malet med tavlelak
Skabet står helt mat og lækkert på Wilfreds værelse, i en mat grå-blå farve. Wilfred har en fest med at tegne på skabet!   Jeg brugte 1 bøtte grå tavlelak til 72,50 købt online lige her – jeg brugte næsten 1/4 liter helmat (hvid) vægmaling for at ramme farven – Hvis du kaster dig ud i projektet, så prøv dig frem. Bland lidt hvid i og mal en stribe på skabet og lad det tørre lidt…. Forsæt stille og roligt til du rammer den grå du ønsker. Pris for en 1 l god helmat vægmaling 150 kr. Jeg har malet med en lille malerrulle og pensel.

DIY: Skab malet med tavlelak

DIY: Skab malet med tavlelak
Artikel
DIY: Skab malet med tavlelak
Beskrivelse
Endelig fik jeg taget mig sammen til at male mit gamle skab. Skabet har fulgt mig i 11 år, og i den tid har det haft tre forskellige farver. Det
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Tuttifruttimedettvist.blogspot.com
  juni 14, 2015 at 12:21

  Flot resultat og sikke en smuk farve.
  Jeg ville ikke have troet at malingen stadig ville fungere som tavle, når der er blandet almindelig vægmaling i? :o)

 • Reply
  mette
  juni 14, 2015 at 12:43

  Hvor er det fint! Når nu du putter vægmaling i, fungerer den så stadig som tavlelak?

  • Reply
   Malene Marie Møller
   juni 14, 2015 at 20:17

   Hej Mette

   Ja det fungerer lige så fint. Du skal blot vælge hel mat vægmaling.

   Kh. Malene

 • Reply
  Scott Dollerup
  november 24, 2015 at 10:18

  Super fed ide, den må prøves. Jeg har selv været ved at lave lidt DIY projekter. F.eks. et moderne barskab, Håber meget i bliver ved med at poste DIY ting. Super lækkert

  • Reply
   Malene Marie Møller
   november 24, 2015 at 14:52

   Hej Scott

   Tak for kommentar, jeg bliver så glad for at høre fra mine mandlige læsere. Vi kommer snart med en hel mandekanal, så glæd dig. Smuttede lige forbi din blog, den er da fantastisk, det er ikke mange mænd der blogger om livet i en familie. Super cool

   Kh. malene

Leave a Reply