Forleden dag smagte jeg et fantastisk brød, som jeg straks scorede opskriften på. Brødet er bagt på bl.a. Purpur mel. Jeg har aldrig hørt om purpur mel før, har du? Purpur mel er fuldkorn malet på stenkværn, og det giver altså en rigtig god og mild form for grovhed.
I dag har jeg bagt det lækre brød, jeg skal nemlig afsted på vores traditionelle Grundlovsskovtur og der skal vi nyde brødet med friske rejer og citron!
800 ml koldt vand to små skefulde salt, en tsk sukker, 1/3 pk gær opløses i vandet. 200 g purpur røres i, og så røres hvedemel i til det er en meget tyk grød.
stil dejen i køleskabet natten over (ca. 7-8 timer)
Dejen hældes ud på bagepapir (drys lidt mel påbagepapiret først) Tril brædet en halv gang rundt. Sæt brødet i en 250 grader varm ovn og juster teparaturen ned på 200 grader med det samme. Bagetid: 50 min.
Obs. De høje varmegrader giver brødet sprød skorpe
Pænt pakket skovtursbrød! God Grundlovsdag
No Comments