INTERIØR Produkt og design (Interior design)

Vibskov og Børge Mogensen

Vibskov og Børge MogensenHenrik Vibskov -en af Danmarks største internationale fashion designere i et match med Børge Mogensen – en af Danmarks største møbeldesignere. Den havde man ikke lige set komme. På papiret er dette en konstellation, der vel nok giver de fleste panderynker. Vibskov er nemlig kendt for at designe et elektrisk miks af mønstre, farver, densiteter og volumer. Hans stil er meget utraditionel, når vi taler skandinavisk design. Børge Mogensen var stik modsat. Hans design er klassisk og meget dansk. Udtrykket er strømlinet og roligt, der er ikke meget larm i gaden, men derimod en smuk æstetik.

På trods af dette må jeg indrømme, at jeg er svært begejstret for Henrik Vibskovs fortolkning og opgradering af Børge Mogensens Sofa NO. 1. – den første sofa Børge designede for Fredericia Furniture i 1955. Henrik Vibskovs kunstneriske tilgang er meget modig, moderne og flabet. Jeg er vild med det!

Vibskov og Børge Mogensen

“The Fringy Edition” som du ser herover, er en unika version af sofaen. Her har Vibskov og Fredericia Furniture fået Gabriel til væve et særligt tekstil med enkle tern. Denne unikaversion er håndsyet af Vibskov og hans team på hans værksted i København.

Sofa-serien, som kommer i butikken hedder “Divina Melange”. Den består af en 3- og 2- personers sofa, samt en lænestol. “Divina Melange” er polstret med Kvadrat tekstil.

Stor respekt til Fredericia Furniture for deres mod! Gad vide hvad Børge havde sagt til resultatet?

Fredericia introducerede ”The Fringy Edition” den 28. maj i Fredericias Store & Showroom ved Israels Plads i København og efterfølgende vil den være at finde i nøje udvalgte designbutikker i Skandinavien og Europa.

“DIVINA MELANGE”


Design: Henrik Vibskov og Børge Mogensen for Fredericia Furnitures
Vibskov og Børge Mogensen Vibskov og Børge Mogensen Vibskov og Børge Mogensen Vibskov og Børge Mogensen Vibskov og Børge Mogensen

 

 

No. 1 lænestol: Polstring: Divina Melange, Kvadrat, Hestedækken, Gabriel / ben i røget eg. Mål: L: 78,5 cm / D: 86 cm / H:83 cm /  SH: 42 cm. Vejledende priser inklusive moms: fra DKK 26.950,-

No. 1 topersoners sofa: Polstring: Divina Melange, Kvadrat, Hestedækken, Gabriel / ben i røget eg. Mål: L: 143 cm / H: 83 cm / D: 86 cm / SH: 42 cm. Vejledende priser inklusive moms: fra DKK 34.950,-

No. 1 trepersoners sofa: Polstring: Divina Melange, Kvadrat, Hestedækken, Gabriel / ben i røget eg. Mål: L: 206 cm / H: 83 cm / D: 86 cm / SH: 42 cm. Vejledende priser inklusive moms: fra DKK 44.950,-

 

 

 

Vibskov og Børge Mogensen
Artikel
Vibskov og Børge Mogensen
Beskrivelse
Henrik Vibskov -en af Danmarks største internationale fashion designere i et match med Børge Mogensen - en af Danmarks største møbeldesignere. Den havde man ikke lige set
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply