Boligtekstil (Textiles for the home) Gaveidéer (Gift ideas) INTERIØR Uncategorized

Mælkeskæg og lækre striber

Mælkeskæg og lækre striber

Hvad er det med de der mælkedrengsstriber? Får de også dig til at tænke på sommer, mælkebøtter, ferie ved havet, sundhed og mælkeskæg? – De følelser vækkes i mig – Barndommens lugte, frihed og leg står lysende klar for mig, det er fantastisk. Måske er det derfor, at jeg har forelsket mig lidt i det danske brand Juna – Ikke dårligt når et brand kan vække den slags følelser i mig, det må være en hver designers drøm.

Mælkeskæg og lækre striber

 

Juna stammer fra 1972 – samme årti som jeg er født, måske er det derfor jeg føler den stærke relation!
Juna er et dansk brand med stærke skandinaviske rødder. Firmaet designer sengetøj, damaskduge, viskestykker, puder, plaider og håndklæder. Designet er enkelt og diskret. De grafiske mønstre “larmer” ikke for meget, men giver plads til, at kvalitet, struktur og produkt også kan shine.

Mælkeskæg og lækre striber

Min kærlighed ligger særligt i Junas sengetøj, men jeg lider også af en voldsom sengetøjs-fetish. Jeg har naturligvis allerede bestilt RIGA sengtøj med mælkedrengsstriber, og jeg glæder mig til at krybe sammen i fosterstilling, og få godnathistorie læst op… jeg er nemlig sikker på, at det er den følelse jeg får, når jeg lægger mig i mit nye sengetøj.

Mælkeskæg og lækre striber

Nu hvor jeg alligevel har trukket dig gennem min barndom i starten af indlægget her, har jeg tænkt mig at blive ved lidt endnu.

Min mormor var en fin dame. En af de der damer med plisserede nederdele, silke-skjortebluser, curler i håret hver morgen, sølvtøj der blev pudset et par gang om året og hun stod altid parat med en tre-rettes middag, når vi kom på besøg. Bordet var ALTID iklædt smukke duge som min morfar havde presset på vaskeriet. Junas smukke damask duge minder mig middag hos mormor – højtider, jul, påske og fødselsdag. Genkendelsens ligger både i finheden, farveudvalget og vævningerne – udtrykket er klassisk og tidsløst. Jeg tror min mormor ville have elsket Junas duge, de er utrolig smukke. Hun ville helt sikkert have frydet sig over at opleve, at rødvin præller af på Junas Damask duge – de er nemlig behandlet med en overfladebehandling, som afviser væske – en behandling, som bevares efter vask. 

Mælkeskæg og lækre striber Mælkeskæg og lækre striber

Efter en lang periode uden er jeg selv begyndt at dække bord med dug, når det skal være lidt særligt – Måske er det alderen – Måske er det tiden, smukke duge er nemlig på vej tilbage ved bordet. 

 Her kan du se min JUNA ønskeliste

 

Mælkeskæg og lækre striber

Juna har et stort udvalg af sengetøj, det er svært at vælge for en addict som mig! Den stribede sommerplaid er let og blød. Den er perfekt at slynge om sig, når det er lidt køligt, perfekt til strandturen, man kan ikke blot lune sig i den efter en dukkert i bølgerne, men den kan jo også fungere som et tæppe man kan sidde på. Sammen med den stribede pude skal den ud i min havestol, og jeg satser stærkt på, at der følger havluft med, så jeg kan lege, at jeg bor ved vandet. Sidst må jeg nævne den grå plaid nederst – den hedder SKY, og er gudesmuk i dip-dyed akryl – blød som en barnenumse. 

Kig forbi juna.dk og oplev alle deres lækre produkter – du kan bestille allerede i dag.

Mælkeskæg og lækre striber Mælkeskæg og lækre striber Mælkeskæg og lækre striber

Indlægget er bragt i samarbejde med Juna – Ordene og tanker omkring design og produkt er mine egne, og stammer fra min oplevelse af disse produkter ♥

Mælkeskæg og lækre striber
Artikel
Mælkeskæg og lækre striber
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Signe Ebbesen
    maj 23, 2015 at 09:30

    Et hurtigt nysgerrigt spørgsmål – det gyldne bestik/ tag-tøj på den sorte dug, hvad er det?

    God Pinse.

Leave a Reply