INTERIØR UDENDØRS

Tendens: Kurvemøbler

Rattan og bambus kommer du ikke udenom lige nu. Vi skal tilbage til flettede, håndlavede møbler i naturmaterialer. Vi ser også mange kurve både finflettede og grovflettede, gulvtæpper, tasker og hatte.

Der er masser af nyproducerede møbler derude, men jeg er en sucker for den gode designhistorie, originalt design fra 30’erne, 40’erne og 50’erne og dem gemmer Liggestolen.dk på.

Liggestolen har netop relanceret Swing – En smuk stol + en to-personers sofa designet af Tove Klindt tilbage i 30’erne – Faktisk deltog Tove i Det Danske Kurvmagerlaug’s konkurrence i 1937 og fik en 3 plads for stolen Swing. Du kan læse mere om Tove Klindt nederst i indlægget her og se billede af hende og stolen fra den gang.

Tendens: Kurvemøbler

Kendetegnet på stolen er de bløde svungne linjer langs side og ryg, som er et typisk udtryk for Tove Kindt-Larsens særegne kreativititet – En super smuk stol, med et interessant og kunstnerisk udtryk. Jeg er selv meget begejstret for måden stolens stel/”ben” er tænkt – en rigtig designerstol.
Materiale: naturlig, ubehandlet rattan. Se mere om pris og mål i webshoppem: liggestolen.dk

Tendens: Kurvemøbler

Inden jeg slipper Liggestolen.dk, vil jeg godt præsentere dig for nogle flere gudesmukke møbler fra den skønne webshop – jeg er nemlig fan og har selv købt møbler herfra gennem nogle år. Her kommer mine favoritter

Tendens: Kurvemøbler

Liggestolen

Den smukke liggestol er den originale danske liggestol af rattan. Den kan slås sammen og er nem at flytte rundt på.
Hvis du bukker fodtstykket ind under sædet, kan du bruge den som siddestol. Liggestolen stammer fra 30’erne, hvor den blev brugt på danske hospitaler og sanatorier til rekreation. Liggestolen her har jeg nydt mange bøger og små middagslure i i min have de sidste par år.

Tendens: KurvemøblerTendens: KurvemøblerTendens: Kurvemøbler

TivoliOne

TivoliOne er stolen fra Tivoli. Lavet specielt til Restaurant Grøften i Tivoli og har været i brug her fra 50’erne op gennem 80’erne. TivoliOne er god at sidde i. En nem, enkel stol, lavet af rattan. Der er altid plads til een til.
En fin og enkel stol, som også ville være fin som en ekstra stol der hjemme. Når den ikke bliver brugt kunne man jo placere den, så den bliver set, man kunne evt. stille en stor smuk plante på den.

Tendens: Kurvemøbler

ChairTwo

ChairTwo er storebroderen til TivoligOne! Større og med armlæn. God at sidde i. Designet af Mette Munk Plum, indehaver af Liggestolen.dk

Tendens: Kurvemøbler

 

The Waltz

Gyngestolen TheWaltz er i en klasse for sig selv. Enkelt og genialt tænkt, et mesterstykke. Designet er baseret på en original gyngestol fra 50’erne, udviklet af Mette Munk Plum. Det er nok den smukkeste gyngstol jeg har set. Den er utrolig skulpturel og poetisk. Den kræver plads og får den det, vil det være som at tilføre et kunstværk i sit hjem. Smid et lækkert quiltet tæppe i stolen, eller et skind og så har du en skøn hvilestol.

Tendens: Kurvemøbler Tendens: Kurvemøbler

Comfy og ComfyTwo

Comfy er en lækker loungestol, til de der hyggelige stunder i haven. I denne stol slapper man af, og jeg forestiller mig, at man kan sidde her i timevis med sin kæreste eller en god veninde, et koldt gals hvidvin på en lun sommerdag. Godt gedignt, dansk kurvemagerarbejde fra 50’erne.

Tendens: Kurvemøbler

ComfyTwo er en sofa for to, designet med udgangspunkt i Comfy. Sofaen er smuk i haven, lidt for sig selv i skyggen under et smukt træ. Tendens: Kurvemøbler

Liggestolen.dk har webshop – Er du vild med hvad du har set, så klik forbi og se flere detaljer, priser og flere smukke kurvemøbler. Klik her


Tove Klindt-Larsen 

Tendens: Kurvemøbler

Tove Kindt-Larsen – Født 1906. Uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, derefter i 1931 ansat som arkitekt på
Thyge Hvass’ tegnestue. År 1937 vandt Tove Kindt-Larsen ( født Reddersen ) en 1. præmie i Snedkerlaugets
konkurrence. Senere samme år udskrev Det Danske Kurvemagerlaug en konkurrence om kurvemøbler og her opnåede Tove Kindt-Larsen en 3.præmie for stolen ”Swing”. 
Tove og Edvard Kindt-Larsen indgik ægteskab i 1937 og herefter blev størstedelen af deres værker udført i fællesskab. Som ægtepar med eget studie i 1945 dannede de et team, hvis største bidrag ligger i Dansk møbelkunst. Ved Snedkerlaugets Møbeludstillinger ( som han arrangerede 1943 – 66 ) var ægteparrets indsats uforlignelig. De to kunstnere var med i den kreds, som brød nye veje uden at kaste vrag på de gode erfaringer, traditionen indebar.
Det danske design par designede fra 30’erne og frem en række banebrydende møbler. Fra 1940’erne præsenterede de en række daglige møbler med enkle konstruktioner, men også dyrt indlagt og fineret møbler.


Tendens: Kurvemøbler
Artikel
Tendens: Kurvemøbler
Beskrivelse
Rattan og bambus kommer du ikke udenom lige nu. Vi skal tilbage til flettede, håndlavede møbler i naturmaterialer. Vi ser også mange kurve både finflettede og grovflettede
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply