Arkitektur RUM OG INDRETNING VÆRD AT BESØGE

THE SILO – Danmarks mest eksklusive lejligheder

Den store kornsilo som vi passerer, når vi med tog kører ind til København – er en bygning vi alle lægger mærke til. -Ikke blot fordi den tårner sig højt op over de andre bygninger, heller ikke fordi den er specielt køn, men fordi den i så mange år som jeg husker, har stillet spørsmålet “Hvad drikker Mølr” – sjovt, forkert stavet og typisk dansk!

Det er en imponerende bygning med et faretruende udseende, den er bestemt ikke køn, men det bliver den!

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

Vi mødtes med Klaus Kastbjerg en kold formiddag i Nordhavn. Klaus har købt The Silo – det var ikke helt nemt, og han viste ikke, hvad han skulle bruge den til, men den stod til nedrivning, og det syntes han var synd.

Klaus Kastbjerg kaster ofte sin kærlighed på gamle spændende bygninger. Han har fingrene med i mange byggerier i Københavns Havn – Jeg har lyst til at kalde ham Københavns Havns Mads Skjern, men det ved jeg nu ikke om han vil bryde sig om, han er en meget beskeden mand, som primært handler udfra sin passion omkring udvikling af byen, spændende bygninger og arkitektur.

Klaus er oprindelig uddannet speditør, men har aldrig været ansat nogle steder. Han gik selvstændig med det samme efter uddannelsen. Som 20 årig købte han sin første bygning, et sommerhus ved vandet, som han selv tegnede. Vandet er en magnet for ham, og det er altid ved vandet han bygger.

Kastbjerg kan se tilbage på en fantastisk karriere med flere spændende projekter som bl.a. ejer af Unionkul, Papirøen, og designfirmaet &Tradition som han solgte for 5 år siden – blot for at nævne lidt af, hvad han kan lægge navn til – Kastbjerg er en en mand, der i den grad har fået sat sit fingeraftryk på Københavns Historie.

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

Jørn Utzon, Kim Utzon og Jan Utzon

Jeg vil gerne dele en sjov historie med jer, inden jeg springer ud i at fortælle om THE SILO – En hyggelig og nærværende historie, som egentlig meget godt beskriver Klaus’ berøringsflade, når det gælder byggeri. Den mand har så mange unikke og misundelsesværdige oplevelser i rygsækken og dette er en af dem.

Unionkul som Klaus Kastbjerg ejer, har kontor i Kalkbrænderihavnen lige ved siden af Paustian – En dag helt tilbage i 1988 kommer tre høje herrer forbi, to unge og en ældre – de vil gerne tale med ejeren. Det var Jørn Utzon, Kim Utzon og Jan Utzon, som godt lige ville tale lidt med Klaus. De skulle nemlig bygge Paustians bygning, og der lå en græsplæne i vejen, der ikke lige indgik i deres byggeplaner. Klaus, som længe havde være på udkig efter nogle dygtige innovative arkitekter, faldt i snak men Jørn, Jan og Kim.

“Jørn tegnede og fortalte om hans idéer omkring bygninger i havnen – han var vildt fasinerende og jeg vidste med det samme at Jørn skulle tegne den kontorbygning jeg havde planer om at bygge” fortæller Klaus

“Jeg dristede mig til at spørge, om de måske havde lyst til at tegne det kontorhus, jeg havde planer om. Jørn svarede sådan meget sødt, at det ville de være frygteligt beærede over at få lov til. Vi lavede en aftale om det, jeg betalte en formue – mener det var 250.000 kr. for en papmodel og nogle tegninger, det var vildt mange penge dengang, jeg måtte nærmest tage lån i hus og børn” griner han

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

THE SILO – Danmarks mest ekslusive lejligheder

Med udsigt over vandet og hele København, i Danmarks vel nok mest innovative og ekslusive byggeprojekt, kan du nu købe en luksus lejlighed udover det sædvanlige.  Faktisk er der et hashtag på hele projektet: #anythingbutordinary – det hashtag er nøgleordet i hele Kastbjergs projekt. Klaus har allieret sig med de prisvindende COBE arkitekter, så barren er sat højt.

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

40 luksus lejligheder -Hver lejlighed og etage er unik med differentierende rumhøjder. Lejlighederne har en storslået udsigt via store panorama vinduer og luksuriøse altaner. Flere lejligheder er i 2-plan og alle lejligheder har minimum én stor altan.
Der er ikke sparet på noget. Køkken og bad kan køber selv være med-designer på sammen med samarbejdspartneren Trend Køkken snedkeri – smukt kvalitetshåndværk. Der er afsat budget til et kvalitetskøkken og bad, og her er barren også sat højt – der er f.eks. plads til, at man kan vælge corian bordplader eller tykke egetræsbordplader, man bestemmer selv, det er indregnet i prisen – der er dog naturligvis et loft.
Nogle af lejlighederne er til gengæld det Klaus kalder “Designer Ready” – en mere skrabet udgave til 4 mill. (skrabet og skrabet… jeg ville dø for sådan en) – Det giver mulighed for, at man kan investere og videreudvikle på lejgliheden gennem tiden – måske er der efter købet kun råd til et IKEA køkken, og det er helt okay. Med priser fra 4 mill. til 30 mill fornemmer jeg, at det bliver et levende og mangfoldigt hus at bo i – Pragtfuldt!

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

The Silo tilbyder privat parkering i en to-etagers parkeringskælder. Der vil være bemandet lobby/reception i stueetagen, elevatorer med direktet adgang ind i lejlighederne og eget fitnesscenter.

Som kontrast til den velkendte silofacade udføres en ny og reflekterende glasfacade på ydersiden af betonkonstruktionen. I dagslys spejler facaden omgivelserne, himlen, vandet, horisonten og byens skyline. På toppen af siloen placeres et nyt, svævende element, en add-on, der om aftenen udsmykkes via det indvendige lys. Den smukke betonstruktur fra de oprindelige korntragter i stueetagen bevares, facaden åbnes op, så lyset strømmer ind, og korntragterne bliver synlige udefra.

Øverst på The Silo vil du kunne nyde god mad med Danmarks vildeste udsigt. Restauranten skal være for alle også os, der ikke bor i siloen. Den skal være lækkert indrettet, servere god mad og henvende sig til alt fra helt unge, forældre med børn og ældre – alle skal være velkomne. Jeg forestiller mig at vi evt. kommer til at se Madklubben, Cofoco eller en Sticks’ sushi … men det er bare et gæt fra min side, intet er besluttet endnu.

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

Vi besteg Siloen

Med skælvende knæ og en underkæbe der slæbte sig langs gulvet af beundring besteg – og ja jeg siger besteg – for vi klatrede op af stillads-stiger for at se den eneste lejlighed som er klar – Dvs den er overhovedet ikke klar, men den er etableret med møbler, rumfordeling, trappe og smukke vinduer. Her mangler køkken, bad, færdige vægge, isolering m.m. – på trods af dette har jeg allerede lyst til at flytte ind. Lejligheden er i to etager, og er en af de mellemstore lejligheder. Det her bliver det vildeste sted!

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

Da vi forlod lejligheden og bevægede os opad (vi gik hele veje op – der er langt skulle jeg hilse at sige og Klaus den ældste af os nærmest løb hele vejen op. Jeg kom sidst, og jeg nægtede at lade de andre fornemme, hvordan jeg stort set ikke kunne trække vejret af anstrengelse).
Det var imponerende at bevæge sig opad i kornsiloens krop. Byggefolkene er ikke flytte ind endnu så alt stå bare som det har gjort længe. Der er store huller i væggene ind til de forskellige kornrum, grafitti på væggene, duer der flakser rundt, vind og rusk, man fatter ikke, at dette projekt kan lade sig gøre! THE SILO – står klar med en kæmpe indflytningsfest Nytårsaften 2016.

THE SILO - Danmarks mest eksklusive lejligheder

Halvdelen af lejlighederne er solgt eller reserveret. Klaus skal selv bo øverst og hans børn har også investeret i nogle af de mindre lejligheder. Den aller største lejlighed kommer til at ligge øverst. Den er ikke sat til salg endnu. Klaus gemmer den til den helt rigtige køber kommer – godt tænkt.

Der er ikke bopælspligt i The Silo og det gør lejlighederne attraktive for både her- og udeboende danskere.

Det er muligt at komme og se THE SILO allerede nu – Lejligheden som vi besøgte holder åbent hus via Realmæglerne, Ndr. Frihavnsgade 77, 2100 København Ø, Tlf. 43582100 – så hvis du er lun på en luksus lejlighed, så ring og hør næmere.

Følg byggeprocessen tæt på via instagram: @thesilocph eller via Facebook.

Her kan du se de billeder, jeg tog  den formiddag i The Silo fo et par uger siden. Du kan tydeligt fornemme rumhøjden, råheden, hvor langt der er igen før byggeriet er færdigt og hvor vildt det bliver…

 

 

THE SILO – Danmarks mest eksklusive lejligheder
Artikel
THE SILO – Danmarks mest eksklusive lejligheder
Beskrivelse
Den store kornsilo som vi passerer, når vi med tog kører ind til København - er en bygning vi alle lægger mærke til. -Ikke blot fordi
Forfatter
Boligcious

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria Hoffbeck
  maj 10, 2015 at 14:57

  Meget meget spændende projekt, som jeg bestemt glæder mig til at se færdigt 🙂
  Jeg elsker vores dygtige danske designere, min mor var ven med Henning som døde for ikke så længe siden og vi har fulgt mange af hans projekter.
  Ønsker dig en god Mors Dag 🙂

  • Reply
   Malene Marie Møller
   maj 10, 2015 at 19:14

   Hej Maria

   Mange tak og sikke en fin besked – Ja Dansk Design er noget særligt, jeg er helt enig.

   Ha selv en dejlig dag og hvis du er mor, så glædelig mors dag til dig også

   Kh. Malene

Leave a Reply